...
TRENUTNO10:00 - 10:10Pre podne na O radiju

Kultura

Nedeljni vodič od 14. do 20. januara

14.01.2019.

A posle praznika - nova sezona svega..

.

Ponedeljak, 14. januar

SsmKOSK i Nevemnevem stižu u KC lab. Nevemnevem hara na raskrsnici između govorne poetske reči i destruktivne buke. Predani su bučnoj ekspresiji, beskompromisnom putovanju u nepoznat međužanrovski prostor, fragmentacijama poetskog teksta i DIY elektronskim vezama. Pre njihovog nastupa tu je SsmKOSK iz Ljubljane sa breakcore, glitchcore, nojz setom. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas.

Sreda, 16. januar

Muče vas bilo kakvi životni obrasci? Dovoljno je da konzumirate pola doze Čičinih Čvoraka. Oni će vam pomoći da raščlanite monotone situacije koje opterećuju, svaku od njih izvrnuće naopako i istresti iz gaća. Tako će sve čega želite da se ratosiljate ustvari dobiti dobar gruv i mantru uz koju će stvari proći lakše nego ikad. Sloboda je da se ide u različitim pravcima. Čvorci tako lete. Čiča nije Čiča. To je neki čiča koji gleda čvorke i uživa. To mu je sasvim dovoljno! Nema predrasuda. Nema predubeđenja. Freestyle. Freefly. Čitava paleta proizvoda! Jazz Jam Session biće održan u Kulturnom centru Lab sa početkom u 21 čas. Upad je 150 dinara.

Četvrtak, 17. januar

Dobrodošli u 2019. godinu, vrhunac post-istorijskog doba, gde je na svakodnevnom nivou moguće povući paralelne linije kako vertikalno (visoka kultura naspram masovne) tako i horizontalno (od prošlosti ka sadašnjosti, a možda i ka budućnosti?). U trenutku kada se briše granica između mimova i muzike, između kopije i simulacije, plagijata i omaža, šta nam ostaje drugo nego da uživamo u haosu svih mogućih dostupnih sadržaja, i to odjednom, simultano. Ukratko, Mešap stiže u KC Lab. Početak je u 22 čas, a ulaz je besplatan.

Peaky Blinders party! Kako kaže ekipa iz Lazinog teleta, braći Šelbi se svidelo prethodni put i odlučili su da pozovu poznanike iz jednog malog mesta u Americi, iz Charming-a. Čuli su da je Jax odmah pristao, posebno jer je Clay bio protiv. Imaju utisak da će se tetka Polly i Gemma slagati, a kako će biti npr. sa Tigom i Aberamom videćemo. Dress code između Peaky Blindersa i Sons of Anarchy, birajte sami. Bez zezanja sad, biće super žurka, upad je besplatan a početak je od 21 čas.

Jedan od Bad copy ekipe, ovaj put samostalno, Timbe stiže u PUBeraj. Čeka vas vrhunski party sa zanosnim funky ritmovima i brdom old school stvari. Početak je u 21 čas, a organizatori poručuju da dođete na vreme.

Prestava "Ana" biće održana na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. U pitanju je monodrama koja je master rad studenata glume i režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Tekst je nastao po motivima Tolstojeve "Ane Karenjine". Predstava traje 60 minuta, a početak je u 20:30.

Petak, 18. januar

Gerecki se pomalja iz svoje kamene jazbine. Posle dužeg i vrednog zimskog sna, u sred zime predstavljaju nove članove i saradnike, koji su u isto vreme, nekim povodom i stari. Zajedno su petorka Gerecki i sviraju rokenrol. Uključeni gitarski vratovi u klinču, bliskoistočna pustinja, bubnjarske solo partije i baladni poljupci. Početak je u 21:30, dok je ulaz 300 dinara.

Zrenjaniska okupacija na početku koncertne sezone CK13. Nastupiće bendovi Neke Face i Madresi. Neke Face su rokenrol bend sa primesama ska muzike. Nastali su spontanim okupljanjem na jesen 2006. godine i od tada nisu izdali nijedan album i nisu snimili nijedan spot. Živi nastupi su zato jedinstvena prilika da ih čujete i osetite nesvakidašnju energiju pretočenu u lake note i akorde. Madresi su zrenjaninski rock and roll/punk bend nastao 2008. godine. Bend se u početku zvao Madres Egoistas po jednoj meksičkoj sapunici što je predstavljalo zezanciju sa tim vidom zaglupljivanja naroda, da bi kasnije promenio (modifikovao) naziv u Madresi. Cena karte za ovaj je 250 dinara, a početak u 21 čas.

U Kulturnom centru Lab biće održano novo plemensko okupljanje ljubitelja Progressive house zvuka i zalazaka sunca. U istom sastavu, voditelji radijske emisije Degori za vas selektuju najvreliju muziku i šire vatrenu vibraciju. Ulaz je 100 dinara, a početak u 21 čas.

Letu Štuke nastupiće u Gerila baru. Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom "Letu štuke" objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u celoj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Nakon sedam godina albumske apstinencije sredinom novembra 2018. objavili su svoj četvrti studijski album "Topla voda" s kojim se publika već upoznala kroz singlove "Bože zdravlja", "Supermarket", "Bočice" i "Zemlja gori" na kojoj je došlo do saradnje s ekipom iz Dubioza kolektiva. Ulaz na svirku je 1200 dinara, a početak je u 21:30.

Subota, 19. januar

Metal sile sudariće se u Omladinskom centru CK13. Nastupaju bendovi Riverroth, Bitter taste i Acid bomb. Početak je u 21 čas, a upad 200 dinara.

Max Mix Jam Vol. 3 biće održan u Domu b-612. Kako se domaćin džema uskoro seli u toplije krajeve, može se reći da je ovo – one last time. Od bendova Gorillaz, Red Hot Chilli Pepers, preko Vojka V  i Hladnog piva, do David Bowie-ja i Dina Dvornika. Početak je u 21 čas, a ulaz 200 dinara.

Mr.Balloon Duo stvara Balkan - Fusion- Jazz autorsku muziku i stiže u KC Lab. Ova eksperimentalija se nadograđivala više od deceniju kroz prisno kumovanje i muzičko poverenje . Slušalac će biti izložen egzotičnim zvucima složenije muzičke forme, ali i prijemčivih melodijskih linija koju izvode Nenad Kojić ("Neštofon") i Goran Beronja (gitara). Višeinstrumentalni zvuk koji ovaj dvojac nudi je unajvećem predstavljen "Neštofonom", autohtonim patentom sastava Mr.Balloon koji predstavlja simultano korišćenje više elektro - akustičnih instrumenata simultano. Ulaz je 100 dinara, početak u 21.

Tradicionalno, na Bogojavljensku noć, Đorđe Balašević nastupiće u Velikoj sali Spensa. Koncert počinje u 20 časova, međutim ukoliko svoje karte niste već obezbedili, više ni ne možete. Rasprodate su apsolutno sve.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo