...
TRENUTNO16:10 - 16:20Pesma dana

Kultura

Nedeljni vodič od 13. do 19. januara

12.01.2020.

Dosta odmaranja, doček nas čeka!

.

Ponedeljak, 13. januar

Fuziju različitih zvukova od kojih prednjači rege, ali ne manjkaju ni ska, hip-hop ili pank, donose Novosađani Josip A Lisac JAL, Beograđani Besne Gliste i Banjalučanin Mikula u dom b-612, od 21 čas. Ulaznice možete kupiti u domu b-612.

Pančevačke Ljubičice nastupiće u Kulturnom Centru Novi Sad. Autori su muzike za popularnu seriju "Žigosani u reketu", dobitnici prve nagrade na takmičenju demo bendova "Tvoj zvuk". Dvojac koji je u proteklih godinu dana dospeo u centar pažnje domaće publike. Jedan od "krivaca" za to je i njihova pesma "Jedva čekam rat ljudi protiv mašina" koju su objavili prošle godine i koja ih je lansirala na vrhove regionalnih top-lista.

Kulturni Centar LAB i Club Tunnel nastavljaju saradnju, ovog puta povod je Дочек 7528. Početak je u KC LAB-u 20 časova a nakon toga, uz organizovani prevoz žurka se seli na tvrđavu u Club Tunnel. Organizovan autobuski prevoz polazi od 00.30 časova. U KC Labu žurku prave Tapan, DJ Brka i Runy. Ulaz u KC Lab je 300, a u Tunel 500 dinara.

Bebi Dol i gradski hor Beograd nastupaju u Novom Sadu za Doček 7528. u Eđšegu, sa početkom u 20 časova. Detalje o ulaznicam potražite na sajtu Gigstiksa. 

Ekipa Lolobriđide nastupiće u Svilari od 19 časova. Ida Prester, Nikola Vukotić, Petar Stojanović i Svebor Sakić, uvek se trude da publici priušte nešto više od običnog koncerta, te veliku pažnju posvećuju interpretaciji koja je uvek originalna, ironična, zabavna i otkačena.

Alternativni rok sastav iz Hrvatske, Let 3, nastupiće u Maloj sali Srpskog narodnog pozorišta od 20 časova. Ovog puta nastupaju sa hrvatskim marijači bendom "El Kombo" kao uigranom pratnjom na prethodnim zajedničkim nastupima.

Letu Štuke stižu u Novi Sad, da u okviru Dočeka 7528. zagreju novogodišnju atmosferu. Dom kulture od 21 čas.

Dvojac iz Sao Paola koji čine Arjana Vrhovac Džonson iz Srbije i Erik Džonson iz Brazila, nastupiće u Novom Sadu za Doček 7528. godine i ljubiteljima elektronske scene prirediti žurku za pamćenje. Početak je u 23 časova u baru Kaž’te.

Popularna pop-rok kantautorka Ana Stanić predstaviće se u sasvim drugačijem izdanju pred novosadskom publikom u okviru Dočeka 7528. Nastup počinje u 20 čas u velikoj sali Pozorišta mladih.

Dvadesetogodišnja zvezda u usponu, Kinga Glik iz Poljske, u Novi Sad donosi zvuke džeza i bluza, a nastupiće u Radičkom domu od 20 časova u okviru Dočeka 7528.

Mlada talentovana producentkinja i di-džej NØLAH iz Barselone u Novi Sad donosi aktuelne elektronske zvuke u toplim i hipnotišućim ritmovima po kojima je karakteristična. Nastup počinje u 22 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Grupa Minilinija nastupiće u Paberaju od 22 časa. Ovu elektronsku super-grupu čine: Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), Vladimir Ðordević Vlaca (Lira Vega, Svemirci, Neočekivana sila), Boris Mladenović Bomla (Jarboli, Neočekivana sila, Veliki prezir) i Radan Ðordević - DJ Rahmanee.

Mkdsl (Mama Kaže Da Sam Lep) svoje originalne, maštovite i duhovite kompozicije ostavlja kod kuće i na ovoj žurci daje publici priliku da bira šta će slušati. Za ovaj zanimljiv koncept dozvoljeni su svi muzički pravci i žanrovi. Početak je u 22 časa, a lokacija je Gerila bar.

Jedan od najznačajnijih makedonskih alternativnih muzičara koji je na sceni aktivan više od četiri decenije, Goran Trajkoski, nastupa u Novom Sadu u okviru Dočeka 7528. godine, u Gimnaziji Laza Kostić od 20 časova.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški alias Alice in WonderBand izvode neobičan performans spajajući tradicionalnu srpsku muziku, kao i melodije celog Balkana sa telesnim perkusijama, nudeći sasvim nov pogled na tradiciju i kulturno nasleđe ovog podneblja. Nastup počinje u 19 časova, a održaće se u Pozorištu mladih.

Love Hunters nastupiće u knjižari Bulevar books od 20 časova. Cena karte je 500 dinara.

Osmi dan ponovo nastupa u Domu kulture od 22 časa. Cena ulaznice je 300 dinara i kupuje se na ulazu na veče nastupa.

Jedan od vodećih sastava domaće metal scene, bend Alitor koji uskoro priprema i novi album, nastupiće u Novom Sadu u okviru Dočeka 7528 u Šemroku sa početkom u 20časova.

Utorak, 14. januar

Posle rasprodatog koncerta u okviru Dočeka 7528. u Novom Sadu, usled ogromnog interesovanja, Svemirko dan kasnije svira još jedan koncert u Gerili. Početak je u 21 čas, karte se mogu kupiti u Gerili do koncerta su 800 dinara, a na dan koncerta 1.000 dinara.

Sreda, 15. januar

StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa Kulturnim Centrom LAB najavljuje još jedan open mic ove sezone i poziva sve ljubitelje komedije i nove stand up komičare na dolazak i učestvovanje u stvaranju novosadske stand up scene. Ulaz je 100 dinara. Za one hrabre koji su voljni da nastupe, pravila su sledeća: Ispunite formular za prijavu koji možete naći u opisu Fejsbuk događaja, nastup mora biti u potpuno autorski i može da traje maksimalno osam minuta.

Predstavljanje knjige "Devet godina ljubavi" Borisa Jočića biće održano u Bulevar buksu od 19 časova. Učesnici na promociji biće: Žaklin Fransoa, profesor slavistike na Univerzitetu Sorbona, predavač srpskog i ruskog jezika, izdavač i književnik Radovan Vlahović i književnica i voditeljka programa Nataša Jocić.

Jedan većih vokalnih talenata džez scene u Srbiji - Viktor Tumbas, u pratnji Stevana Milijanovića na klaviru nastupiće u knjižari Zenit sa početkom u 21 čas.

Četvrtak, 16. januar

Prvi Klabing u novoj godini je tradicionalno rezervisan za domaće autore (na prostoru bivše Jugoslavije). Čita se Crnjanski i njegov "Dnevnik o Čarnojeviću" u CK13 od 18 časova. Takođe ponavlja se i razmena knjiga još jednom - ovog puta samo domaći autori. Ko želi da učestvuje, neka donese jednu knjigu (ne mora biti nova), zapakovanu, a zauzvrat će dobiti takođe jednu knjigu, nasumično odabranu.

Trideseti Jazz Jam session biće održan u KC Labu sa početkom od 21 čas. Ulaz je 150 dinara.

Praktična tribina "Mozak i unutrašnji svet" biće održana u Eđšegu od 19 časova. Povod da se ovom temom započne godina je nedavno objavljena knjiga Marka Solmsa i Olivera Turnbula, čiji naslov je ujedno i naziv teme ovomesečne Praktične tribine.

Petak, 17. januar

Ladidadi posle godinu dana i dalje je hip hop party. I u ovoj godini Streetwise organizuje u saradnji sa KC Labom jedinstveni doživljaj za sve prave ljubitelje hip hopa od 19 časova. Ulaz je 200 dinara.

Novogodišnji brazilski koncert biće održan u Eđšegu sa početkom u 20 časova. Imaćete priliku da vidite četiri vrste brazilskog plesa, kauperiste i muzičare samba perkusija.

Subota, 18. januar

Po kratkom postupku i Žuta minuta nastupiće u CK13 sa početkom u 21.30 čas. Ulaz je 300 dinara.

Bend Mamurlook nastupiće u domu b-612, sa početkom od 21.30 čas. Kako kažu iz benda, nisu hteli da upadaju u šablone ska bendova, nego eksperimentišu sa pankom i regeom, kao i bluzom i hardkorom.

Bjesovi već 30 godina vladaju domaćom i regionalnom scenom i ovog puta dolaze u Gerilu, od 22.30 časova. Ulaz je 800 dinara.

Nedelja, 19. januar

All is dance – igranka biće održana u Eđšegu od 19.30 časova. Cilj ovih igranki jeste da pruže još jedan podijum u gradu za već iskusne plesače, ali i da privuku one malo stidljivije, koji se možda ne usuđuju da odu na neka druga mesta, a ovde će naći zahvalnu okolinu za svoje plesne pokrete.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo