...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 12. do 18. novembra

12.11.2018.

Novembar u kombinaciji sa odličnim događajima, upravo je postao još topliji...

.

Ponedeljak, 12. novembar

Pozorište Promena nastavlja sa dobrom praksom javnih čitanja drama. Ovog puta u pitanju je čitanje drame svršenog studenta dramaturgije, Gorana Sadžaka. Nakon čitanja, publika je pozvana da ostane na kratkom razgovoru zajedno sa glumcima, rediteljem i piscem. Režija javnog čitanja je poverena Aleksi Pantiću i Ivanu Alaču. Dramu čitaju glumci, studenti druge godine glume u klasi prof. Borisa Liješevića. Početak je u 21 čas , a ulaz je besplatan.

Utorak, 13. novembar

U susret nam stiže Jesenji bazar u Omladinskom centru CK13. Bazari u Crnoj kući održavaju se sezonski i zamišljeni su kao prostor za male i lokalne proizvođače, mesto gde oni mogu predstaviti svoje proizvode većem broju ljudi, ali se i međusobno upoznati i razmeniti iskustva. Nakon velikog uspeha Prolećnog bazara i još većeg uspeha Letnjeg izdanja, ne očekuje se ništa manje ni od Jesenje inkarnacije. Početak je u 18 časova.

Sreda, 14. novembar

U okviru programa "Nova knjiga" promocija pesničke edicije "Najbolja" biće održana u SKCNS Fabrici. Učestvuju: Jasmina Topić, Jasna Milićev, Milka Popović, Dejan Bosnić, Branislav Živanović, Predrag Almažan i Bojan Samson. Pesničke knjige su nestale iz knjižara i sa uređivačkih stolova velikih izdavača. Samo se retki ohrabruju da štampaju i promovišu poeziju. Ovo je prilika da se upoznate sa više zanimljivih autora i čujete kako oni svojim pesničkim rukopisima promišljaju o svetu danas. Start je zakazan za 19 časova.

Projekcija kultnog ruskog Si-Fi igranog filma "Kin-Dža-Dža" biće održana u Omladinskom centru CK13 u okviru Aktivističkog bioskopa. Film predstavlja kritiku društva koje odlikuje okrutni preduzetnički razum i slepo poštovanje društvenih normi, koje samo po sebi vodi u društvenu letargiju i održavanje statusa quo. Animirani remejk "Ku-Kin-Dža-Dža" izašao je 2013. godine i pridobio je simpatije i van ruskog govornog područja, uključujući nagrade i pozitivne kritike. Projekcija počinje u 20h, trajanje filma je 136 minuta. Ulaz na projekciju je besplatan, titl je na engleskom jeziku.

Četvrtak, 15. novembar

Alternativni bend E-Play promovisaće novi album "Sloboda" u Pabu Lazino Tele. Koncert će biti ujedno i promocija albuma "Sloboda" ali i osvrt na celu karijeru i pesme iz svih razdoblja benda. Bend E-play osnovan je 1998. godine, veoma brzo je zauzeo značajno mesto na srpskoj rok sceni jedinstvenim zvukom koji karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne-atmosferične gitare. Početak je u 22:30.

Nakon lansiranja Klinika room-a sa Vladimirom Aćićem, Fakirom, Dark Angelom, Vukom Smiljanićem, Dachony-jem, Nemex-om, W aka Wizard-om, Tech-om, Dušanom Nikolićem, Milankom Trifunčevićem, Otto Von Diskom, Nevenom Jeremić, Nikolom Marjanovićem, Novakom i Teodorom Van Context, Klaus i mnogih drugih, KC Lab nastavlja sa livestream žurkama uz host-a W. aka Wizard. Ovog puta vrte Marko Nastić i W. aka Wizard u prizemlju Kulturnog centra. 

Petak, 16. novembar

Nakon fantastičnog prošlogodišnjeg koncerta, grčki magovi Naxatras vraćaju se u Novi Sad, u SKCNS Fabriku. Bend koji je nastao 2012. godine i za vrlo kratko vreme uspeo da izbori svoje mesto na međunarodnoj sceni i dosegne visoko kotiran status kao i jaku bazu fanova širom sveta. Specijalni gosti na koncertu biće takođe grčki bend Half gramme of soma, koji u svom zvuku kombinuje rock, heavy, stoner i psychedelic stilove. Cena karte je 600 u pretprodaji, a 800 dinara na dan koncerta. Početak je u 21 čas.

Paper animals stižu u Dom b-612. To je indie rock bend iz Beograda oformljen krajem 2016. godine. Članovi benda su Sofija Nedeljković (Vokal), Damjan Jovanović (Gitara), Darko Pasujević (Bass) i Marko Rakić (Bubnjevi). Njihov zvuk kombinacija je snažnih vokala, čudnih ritmova i atmosferičnih melodija. Početak je u 21 čas, a upad 100 dinara.

Projekat DeGori biće održan prvi put u Kulturnom centru Lab. To je zajednica ljubitelja finije progressive house muzike, pleme ljudi koje voli sunce, izgubi se i pronađe njegovim izlaskom i zalaskom. DeGori je za sve one koji ne prestaju da sanjaju. Osnovali su je dva Igora sa istom vizijom: da šire i razvijaju toplinu progressive house muzike na našim prostorima i nazad celom univerzumu. Početak je u 21 sat, a upad 100 dinara.

U knjižaru Bulevar books stiže najkultniji beogradski i jedan od najboljih shoegaze, post-rock sastava regiona, Virvel. Očekuje vas izuzetno muzičko putovanje, jer se ova ekipa ne plaši da istražuje zvuk i sopstvene emocije. Eksperimentisanje sa skoro svakim žanrom čini koncerte Virvela posebnim iskustvom. Početak je od 21:30, a cena karte je 400 dinara.

By Order of Peaky Blinders: čeka vas tematska žurka u Lazinom Teletu! Kako navode organzatori braća Thomas, Arhur i John Shelby su raspoloženi za žurku. Grace Shelby razmišlja da se popne na stolice i nešto otpeva (upozorava da će možda slomiti po neko srce). Tetka Polly sređuje frizuru samo za ovaj povod - biće tu ako se pojavi inspektor Campbell. Alfie Solomons je rekao da će doći, valjda neće prevariti. Luca Changretta je zamolio da se obrati pažnja na stajling i preporučuje da sa time nema sale. Start je od 22 časa.

Subota, 17. novembar

Trap žurka po imenu Purpe garden biće održana u Domu b-612. Ljubitelji ovog zvuka već su navikli na dobar provod te njima ne treba posebno da se opisuje ova žurka, međutim oni koji je do sada nisu posetili - u subotu ovaj događaj spada pod obavezu!

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo