...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 12. do 18. avgusta

11.08.2024.

Novi Sad se vraća u život brojnim događajima koji nas očekuju ove nedelje.

.

Utorak 13. avgust

Projekcija filma Weathering With You/Dete Vremena sa fan sinhronizacijom se održava u KC Labu. Dobrodošli svi koji su zainteresovani za uživanje u projekciji. Ulaz je 150 dinara, a početak u 20 časova. 

Sreda 14. avgust

Novosadski cover band Butterfly nastupa u Lazinom Teletu. Ovog puta podmlađeni sa novom pevačicom Anjom Mihajlović , stara postava Ćomi, Albert, Žile i Pantoš će uživo gruvati najveće rock- funk- pop- disco hitove kao i do sada uz puno đuskanja... Kroz ovaj band su protutnjali svi eminentniji gradski muzičari i svojom energijom vremenom oplemenjavali cover verzije najpoznatijih svetskih zvezda... Sade, Alannis, Chic, Jamiroquai, Stevie Wonder, Michael Jacson, Madonna, Kool & the gang, Earth wind & fire, Prince, Bruno Mars, Tina Turner... Ulaz je besplatan, a početak u 22 časa.

Četvrtak 15. avgust

Black Sabbath tribute bend Ratna Prassad svira u Lazinom Teletu. Ratna Prassad je Black Sabbath tribute bend koji čine poznati beogradski muzičari okupljeni oko ljubavi prema Black Sabbath. Izvode pesme iz prve faze, sa Ozzy Osbourne-om kao pevačem - i najveće hitove poznate svima, ali i pesme koje su za prave fanove Black Sabbath. Svirali su po raznim klubovima u Beogradu i Srbiji okupljajući fanove legendarnog benda na gotovo mistične predstave i putovanja kroz prvih 8 albuma benda Black Sabbath. Ulaz je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Harry Potter kviz se održava u London pubu. Magični svet veštica i čarobnjaka je ponovo pred vama, a kao i na svakom Hari Poter kvizu koji Inkivizitor organizuje, očekuje vas Obični Čarobnjački Nivo. Kotizacija po igraču iznosi 200 dinara, a početak je u 19 časova.

Petak 16. avgust

Iris, Čuvari Stvari, Monica i Irinka sviraju u KC Labu. Goose Booking x Zeleni Kačket vam dovode četiri mlada benda koje morate ispratiti. Upad za mlađe od 21 je 250 dinara, a za starije 500 dinara.

Esoteric Oil Lamp nastupa u CK13. Esoteric Oil Lamp je doživljaj i iskustvo onostranosti i transcedencije kroz ovaj samit četiri ostvarena šamana zvuka i ritma improvizovane muzike, sa ciljem za ulazak u slobodu "Nepoznatog..." putem poznatih obrazaca i slobodnih struktura fusion-a, trans-rock-a, jazz-a, afro i latino ritmova... Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas. 

Huba Buba: Cartoon Universe se održava u Borisovom ateljeu. Uz DJa i organizatora I am Beathoven u goste pristiže i DJ Sara, jedna od vodećih srpskih ženskih DJeva, redovni performer na Exit-u a mogli ste da je čujete i na prošlogodišnjoj Electropop Halloween žurci!  U zajedničkom timu serviraju najveće strane i neke selektovane domaće hitove sa fokusom na 2000te. Cena ulaznica je 790 dinara, a na ulazu iznosiće 1000 dinara. 

Subota 17. avgust

Indi sliz veče je u CK13. Očekujte mešavinu alternativnog roka, electronic dance muzike i twee pop-a. Biće bangeri od starih Arctic Monkeys-a, LCD Soundsystem, Interpol, The Kooks, The White Stripes, The Strokes, Florence + the Machine, Cold War Kids, Grizzly Bear, Bloc Party, The Shins, Empire of The Sun, Phoenix, The Killers… Ulaz je na donaciju, a početak u 20 časova.

Solar Groove žurka se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi. Za sve ljubitelje nešto tvrđeg zvuka  predstavljamo vam dva strana producenta - Endeavour i Purple Shapes. Prvi put u Srbiji mešamo ritmove Meksika i Grčke za eksploziju energije na densfloru. Takođe, naš svetski poznat producent progressive i psytrance muzike E-Clip, naći će se po prvi put za DJ pultom u Džungli, uz pratnju nove mlade nade Don Quixote-a. Za lagani intro pobrinuće se Yella i Losmi, a prve zrake sunca dočekujemo sa melodičnim retro zvukom, koji na zatvaranju donose Lazanya i Lyabidelic. Upad je 1200 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja 18. avgust

Album klub se održava u CK13. Tema sledećeg sastanka album kluba je novi Clairo album Charm. Odslušajte ako ste raspoloženi za jedan miran, soft rock, jazzy album sa mellow vokalima, i zanimljivom instrumentacijom. Nekoliko pesama već trenduje po društvenim mrežama pa ukoliko želite da otpočnete slušanje sa poznatijim pesmama, prvobitno bacite sluš na Nomad, Sexy to Someone i Juna! Početak je u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

Dva odlična festivala, nekoliko dobrih žurki i puno drugih zanimljivih događaja očekuju vas ove sedmice. Naravno, tu je i gostovanje…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. septembra

Festival kamerne muzike, Kaleidoskop kulture, Novosadski strip vikend i festival savremenog plesa Tanz Platz samo su neki od događaja koji…

.

Novi Sad film festival donosi regionalne premijere

Novi Sad se priprema za novi Film festival. Drugu godinu za redom, od 18. do 22. septembra,  "Novi Sad film…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

.

Vidljivost kvir kulture: onlajn platforme alternativa nedostupnim prostorima

Kada govorimo o kvir kulturi, to jest o kulturnom stvaralaštvu pripadnika i pripadnica LGBTQ+ zajednice, drag je verovatno najprepoznatljivi izraz.…

  • 18:00 Exit koncert
  • 19:00 Jump Around
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo