...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 11. do 17. novembra

10.11.2019.

Ko kaže da radni dani nisu za provod? Pregršt događaja tokom cele nedelje!

.

Ponedeljak, 11. novembar

Omladinski centar CK13 vas poziva na radionicu sintisajzera i sinteze zvuka koja će biti održana od 19h na spratu centra. Radionica je namenjena svima koji žele da nauče ili podele znanje o sintisajzerima i sintezi zvuka. Ponesite svoj instrument ako imate neka specifična pitanja ili ako želite da pokažete i podelite svoje iskustvo sa drugima. Ideja je da se radionice održavaju jednom nedeljno nakon što se oformi grupa. Radionice vodi Sava Botić, muzičar, kompozitor i producent.

Aktivistički bioskop i English conversation club vas pozivaju na projekciju prvog izdanja iz tetralogije Kena Louča "Dani nade – Pridruživanje" u Crnoj kući sa početkom od 20 časova. Tetralogija Dani nade tematizuje stanje i izazove britanske radničke klase u periodu od Prvog svetskog rata do Generalnog štrajka iz 1926. godine. Prvi film Pridruživanje (Joining up) govori o Filipu, jednom od mladića koji su se pozvali na prigovor savesti i nisu želeli da učestvuju u ratu i po cenu toga da završe pred streljačkim vodom.

Prva samostalna izložba "Optimistični Nihilizam", likovnog umetnika Gordana Aradski biće otvorena u 21 časova. Za uzore je uzimao M. C. Ešera, Albrehta Direra, Zdislava Beksinskog.

Bil Dirin pisac, pesnik i muzičar gostuje u Novom Sad u knjižari Bulevar books i predstavlja svoj roman ''Pelen'' u 19 časova koji je ove godine izašao u izdanju Partizanske knjige.

Utorak, 12. novembar

Tús Nua će u CK13 nastupiti zajedno sa gostujućim muzičarima Jurajem Ljubićem (bubanj) i Lucijom Radalj (bas), a u okviru mini evropske turneje Red Venture Tour u 21 čas. Samo Ženski Vokali vam predstavlja Tús Nua, zagrebački post-rock/shoegaze duo koji čine Jordi Ilić (gitara, sintisajzer, vokali) i Jelena Božić (gitara, sintisajzer, vokali). Iza sebe imaju jedno EP izdanje Existence in April (2014) i album Horizons (2017). Cena karte za ovaj koncert biće 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Predstavljanje knjige ''Psihologija laganja'' biće održano se od 19h u knjižari Bulevar Books.

Predstava ''78 dana bliskosti u strahu - 20 godina od bombardovanja'' biće održana u kulturnoj stanici Svilara sa početkom od 19 časova. Ova interaktivna pozorišna predstava inspirisana je sećanjima i narativima građana/ki Novog Sada iz perioda NATO bombardovanja 1999. Ulaz je slobodan (uz kutiju za donacije na ulazu) i obaveznu rezervaciju na bajic.branka@gmail.com zbog ograničenog broja mesta.

Promocija zbirke pesama "Vodič kroz požare" Ognjenke Lakićević biće održana u knjižari Zenit. U programu učestvuju: Ognjenka Lakićević i Bojan Krivokapić.

Sreda, 13. novembar

Klabing #135  biće održan u CK13 od 18 časova. Ovaj put tema je Uelbek i knjiga Proširenje područja borbe.

Jazz Jam Session, dvadeset šesti po redu, biće održan u KC Labu u 21 čas. Ovaj put nastupaju  Round the Corner SEXtet. Round the Corner Sextet je beogradski bend sačinjen od šest mladih koji sviraju, pljuguju i druguju već niz godina. Izvodiće zaboravljene hitove Art Blakeya i messengersa, Mulgrew MIlera, Freddie Hubbarda u originalnim a i u sopstvenim aranžmanima.

Predstavljanje knjige ''Pioniri maleni, mi smo morska trava'' Andree Popov Miletić, biće održano u u 19 časova u knjižari Bulevar books. Učestvuju Bojan Krivokapić i autorka, a moderator će biti Đorđe Majstorović.

Branimirko kabare u Domu kulture od 21 čas.

Zvezde Grandža je postao tradicionalan događaj na kojem možete čuti dosta grunge-a( Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden), kao i obrade bendova RHCP, RATM, Audioslave, Foo Fighters, Muse itd. Događaj počinje u 22.30 čas u Lazinom teletu.

Četvrtak, 14. novembar

Vraćamo se u osamdesete, u KC LAB, gde ćemo slušati sve hitove uz koje je Jugoslavija đuskala. Yugo Žikić pušta muziku od 21 čas. Ulaz je 100 dinara.

Književno veče Svetlane Fucić biće održano u knjižari Bulevar books sa početkom od 19 časova. Osim predstavljanja njene nove knjige "Underground soul", biće reči i o dve starije ("Humaj ptica" i "Sedmi dan") koje zbog velikog interesovanja publike doživljavaju reizdanje. Pored autorke u programu će učestvovati Goran Stojičić, Jelena Milenković, Sabina Embeli i Miloš Zubac.

Otvaranje izložbe plakata učenika Škole za dizajn "Bogdan Šuput" pod nazivom "Šta mi daje snagu u vreme emocionalnih kriza"  biće održano u Kulturnoj stanici Eđšeg sa početkom u 19 časova. Tokom četvrtog festivala mentalnog zdravlja Institut za javno zdravlje Vojvodine organizovao je radionice za učenike trećeg razreda Škole za dizajn "Bogdan Šuput" tokom kojih smo razgovarali o životnim krizama i prepoznavali svoje psihološke snage koje nam pomažu da se nosimo sa životnim problemima. Inspirisani radionicima, uz mentorski rad profesorice Slađane Ekres, učenici su osmislili plakate na pomenutu temu.

Obojeni Program nastupiće u Domu kulture sa početkom u 22 čas.  Za ovaj bend koji postoji skoro četiri decenije, kažu da su se od prvog dana nametnuli kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom. Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.000 rsd, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

Artan Lili nastupiće u Gerili od 22 čas. Prvih 100 karata su 800 dinara, a redovna cena je 1000 dinara, a dostupne su u Gerili.

Multimedijalno veče u okviru kojeg će se novosadskoj publici predstaviti Mizuki Misumi i Taiga Kobajashi, umetnica i umetnik iz Japana, koji borave u Novom Sadu na umetničkoj rezidenciji biće održano u knjižari Zenit sa početkom od 20 časova.

Petak, 15. novembar

Veče Dron Muzike XXIV biće održano u CK13 sa početkom u 21 čas. Pored dva koncerta, biće postavljena izložba, a  posetioci će moći i da prisustvuju performansu Lazara Ćurćića, koji je i autor pomenute izložbe. Ulaz se plaća putem donacije.

"Petkovanje" slavi svoj prvi rođendan u KC Labu sa početkom u 20 časova. Pet didžejeva, žurka se uvek održava petkom i traje pet sati. Ulaz: 150 dinara.

DJ duo Cice iz agencije puštaju muziku u domu b-612 od 21.30 časova. Ulaz je 100 dinara.

Korean Pop Part Vol. 17 biće održan u kulturnoj stanici Eđšeg sa početkom u 20 časova. Ulaz je besplatan, a za muziku je zadužen DJ Ecumena.

"Youth Heroes Motivation Day biće održan  u 11 časova u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu. U okviru "Youth Heroes Motivation Day" događaja biće dodeljene "Youth Heroes" nagrade najuspešnijim mladim ljudima u Srbiji i to u ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti. Ulaz na “Youth Heroes Motivation Day” je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta obavezna prijava na mejl: exitfoundation@exitfest.org

Girls, Boys and Toys nastupiće u Domu kulture u 22 čas. Tri vokala i svirka uz GBT rock & house extravaganza, ali i najnovije pop, MTV i VH1 hitove. Ulaz je besplatan.

Subota, 16. novembar

Dva DIY benda iz Bugarske i Grčke nastupiće u CK13 u 21 čas. Feedbacker (Sofija, Bugarska) je doom noise duo koji čine samo bubanj i zvonki zvučni zid bas pojačala, a korene vuku iz hardcore zvuka osamdesetih i minimalističkog pristupa stvaranju pesama. Calf (Kardica, Grčka) je noise rock/post hardcore trio koji stvara mračnu, katarzičnu muziku koja često ide do ekstrema. Cena karte za ovaj koncert iznosiće 300 dinara.

Runy pušta muziku u KC Labu od 21 čas. Stefan Rončević Runy je svu svoju energiju uložio u jedinstvenu viziju razvoja elektronske muzike u lokalnoj zajednici u kojoj živi. Ulaz je 200 dinara.

Disco party biće održan u domu b-612 od 22 časova. Ulaz je 200 dinara.

Lira Vega Big Band sviraće u knjižari Bulevar books sa početkom od 21.30 čas. Hibridni projekat Lira Vega Big Band predstavlja dva muzičara Vučom (Darkwood Dub) i Duletom Petrovićem (Plejboj). Ulaz na koncert je 400, a na dan 500 dinara.

Sleepless u Gerili od 22 čas. Bend svira hitove Audioslave, Muse, Placebo, Pearl Jam, Nirvana, White Stripes, The Cure, Alice in chains, Massive Attack, Radiohead, QOTSA, Faith no more.

Rezidentura novih izvođača održaće se tri subote za redom u klubu Brick u Novom Sadu. Ove subote nastupa Ivan Jegdić, a pre njega to veče nastupiće i novosadski emo duo See it my way sa početkom u 22 čas.

Nedelja, 17. novembar

Još jedan Atipik Matinee biće održan u KC Labu od 18 časova. Ulaz je 150 dinara.

Stand up veče Jelene Radanović biće održano u Gerili od 20 časova. Posle puze od dve godine Jelena se vraća na scenu sa svojim trećim One woman show-om "Imam plan". Karte su u prodaji u Gerili po ceni od 300 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo