...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 11. do 17. juna

11.06.2018.

Još jedna nedelja pred nama obojena je filmovima, predstavama i svirkama...

.

Ponedeljak, 11. jun

Omladinski centar CK 13 organizuje ciklus filmova posvećen režiseru Alehandru Hodorovskom, koji je svojim avangardnim ostvarenjima pomerio granice nadrealnog filma. U njegovim filmovima, najčešće putem nadrealnih scena i prizora, vidimo spoj misticizma i religije, a svojim psihodeličnim stilom Hodorovski pruža kritički osvrt na moderno kapitalističko društvo. Svi filmovi biće prikazani na otvorenom, na letnjoj pozornici CK13, a ulaz na sve projekcije je besplatan. Početak je u 21 čas.

Studentkinje harfe sa Akademija umetnosti u Novom Sadu, Iva Dimitrijević, Marija Basta i Anđela Stanković održaće koncert u Kulturnom centru Lab. Na repertoaru će biti dela uglavnom romantičarske epohe i nacionalnih škola, ali i dela savremenijih kompozitora 20. veka, kao što su Chertok i Pigovat. Neka od ovih dela su originalno pisana za harfu, dok su ostala transkripcije. Gost koncerta biće Nebojša Đurić, student treće godine klarineta na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Koncert počinje u 20 sati.

Utorak, 12. jun

Pozorišna predstava "Žene" koja je autorski projekat ansambla i režisera Fuada Tabučića, biće održana u SKCNS Fabrici. U pitanju je predstava u kojoj se grupa pozorišnih poslenika iz jednog vojvođanskog grada okupila u želji da daju svoj glas i komentar na jednu od najvećih pošasti društva, a to je nasilje. Revoltirani onim što vide u svojoj okolini sklopili su interesantnu priču o šest žena nad kojima su vrčene različiti oblici nasilja. Početak je zakazan za 20 časova.

Sreda, 13. jun

Mešavina najrazličitijih zvukova spojena u jedno veče čeka vas u Kulturnom centru Lab. Tamo će nastupiti XfnX, Emerge i Rovar17 a svi koji dođu moći će da uživaju u elementima originalnog punk rock-a, kombinovanog sa elementima elektronike. Početak je u 21 čas.

Četvrtak, 14. jun

Na Trgu slobode u Novom Sadu biće održan Internacionalni festival vina koji će trajati tri dana. Na ovogodišnjem 15. Interfestu posetioci će moći da vide više od 100 vinarija i proizvođača gastronomskih specijaliteta i da probaju više od 500 vina iz 10 zemalja, kao i delikatese vrhunskog kvaliteta domaće proizvodnje. Ono što je takođe lepa vest, jeste da nas čeka i odličan muzički program. Početak je u 19 časova.

Petak, 15. jun

Interfest festival vina.

Koncert partizanskih pesama pod nazivom "Sloboda, drugarstvo i rad" biće održan u Omladinskom centru CK13. Tamo će posetioci od 19 časova imati priliku da pogledaju film "Sutjeska" iz 1973. povodom godišnjice istoimene bitke, a nakon toga, od 21:30 počinje koncert partizanskih pesama nazvan "Sloboda, Drugarstvo i Rad" koji će izvesti Sekcija Za Priredbe U.K.P.D. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Subota, 16. jun

Interfest festival vina.

U knjižari Bulevar Books čeka vas još jedna sjajna svirka. Ovaj put u pitanju je lepa vest za sve ljubitelje benda DarkwoodDub, koji će moći da uživaju uz hipnotišući vokal Dejana Vučetića Vuče. U specijalnim aranžanima izvodiće se pesme sa prvog, antologijskog albuma DarkwoodDub-a "Paramparčad", neke nove stvari, a svakako i najnoviji super-singl, super-grupe MINILINIJA "Divan Svet", koja je samo par dana nakon objave svojom snagom uhvatila i ne pušta svakog čijem se uhu posrećilo. Svirka počinje u 21:30, a ulaz je 500 dinara.

Letnja edicija festivala "Shuriken Summer Open Air 2018." je počela. Pod otvorenim nebom na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće najtraženiji Liquid Drum & Bass duo na svetu – Hybrind Minds. Lokalna podrška biće im domaćini Drop Sensei, mladi i talentovani di-džejevi i producenti iz Novog Sada, Rcallz i Same, talentovani di-džej iz Sombora - Bane, a ceo događaj će biti u pratnji dobro poznatog vokaliste BO_JAH MC-ja iz Beograda. Početak je u 22 časa, a cena karte je 799 dinara, odnosno 1499 ukoliko se odlučite za VIP ulaznicu. Na samom ulazu, karta će biti skuplja.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo