.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura

Nedeljni vodič od 11. do 17. juna

11.06.2018.

Još jedna nedelja pred nama obojena je filmovima, predstavama i svirkama...

.

Ponedeljak, 11. jun

Omladinski centar CK 13 organizuje ciklus filmova posvećen režiseru Alehandru Hodorovskom, koji je svojim avangardnim ostvarenjima pomerio granice nadrealnog filma. U njegovim filmovima, najčešće putem nadrealnih scena i prizora, vidimo spoj misticizma i religije, a svojim psihodeličnim stilom Hodorovski pruža kritički osvrt na moderno kapitalističko društvo. Svi filmovi biće prikazani na otvorenom, na letnjoj pozornici CK13, a ulaz na sve projekcije je besplatan. Početak je u 21 čas.

Studentkinje harfe sa Akademija umetnosti u Novom Sadu, Iva Dimitrijević, Marija Basta i Anđela Stanković održaće koncert u Kulturnom centru Lab. Na repertoaru će biti dela uglavnom romantičarske epohe i nacionalnih škola, ali i dela savremenijih kompozitora 20. veka, kao što su Chertok i Pigovat. Neka od ovih dela su originalno pisana za harfu, dok su ostala transkripcije. Gost koncerta biće Nebojša Đurić, student treće godine klarineta na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Koncert počinje u 20 sati.

Utorak, 12. jun

Pozorišna predstava "Žene" koja je autorski projekat ansambla i režisera Fuada Tabučića, biće održana u SKCNS Fabrici. U pitanju je predstava u kojoj se grupa pozorišnih poslenika iz jednog vojvođanskog grada okupila u želji da daju svoj glas i komentar na jednu od najvećih pošasti društva, a to je nasilje. Revoltirani onim što vide u svojoj okolini sklopili su interesantnu priču o šest žena nad kojima su vrčene različiti oblici nasilja. Početak je zakazan za 20 časova.

Sreda, 13. jun

Mešavina najrazličitijih zvukova spojena u jedno veče čeka vas u Kulturnom centru Lab. Tamo će nastupiti XfnX, Emerge i Rovar17 a svi koji dođu moći će da uživaju u elementima originalnog punk rock-a, kombinovanog sa elementima elektronike. Početak je u 21 čas.

Četvrtak, 14. jun

Na Trgu slobode u Novom Sadu biće održan Internacionalni festival vina koji će trajati tri dana. Na ovogodišnjem 15. Interfestu posetioci će moći da vide više od 100 vinarija i proizvođača gastronomskih specijaliteta i da probaju više od 500 vina iz 10 zemalja, kao i delikatese vrhunskog kvaliteta domaće proizvodnje. Ono što je takođe lepa vest, jeste da nas čeka i odličan muzički program. Početak je u 19 časova.

Petak, 15. jun

Interfest festival vina.

Koncert partizanskih pesama pod nazivom "Sloboda, drugarstvo i rad" biće održan u Omladinskom centru CK13. Tamo će posetioci od 19 časova imati priliku da pogledaju film "Sutjeska" iz 1973. povodom godišnjice istoimene bitke, a nakon toga, od 21:30 počinje koncert partizanskih pesama nazvan "Sloboda, Drugarstvo i Rad" koji će izvesti Sekcija Za Priredbe U.K.P.D. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Subota, 16. jun

Interfest festival vina.

U knjižari Bulevar Books čeka vas još jedna sjajna svirka. Ovaj put u pitanju je lepa vest za sve ljubitelje benda DarkwoodDub, koji će moći da uživaju uz hipnotišući vokal Dejana Vučetića Vuče. U specijalnim aranžanima izvodiće se pesme sa prvog, antologijskog albuma DarkwoodDub-a "Paramparčad", neke nove stvari, a svakako i najnoviji super-singl, super-grupe MINILINIJA "Divan Svet", koja je samo par dana nakon objave svojom snagom uhvatila i ne pušta svakog čijem se uhu posrećilo. Svirka počinje u 21:30, a ulaz je 500 dinara.

Letnja edicija festivala "Shuriken Summer Open Air 2018." je počela. Pod otvorenim nebom na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće najtraženiji Liquid Drum & Bass duo na svetu – Hybrind Minds. Lokalna podrška biće im domaćini Drop Sensei, mladi i talentovani di-džejevi i producenti iz Novog Sada, Rcallz i Same, talentovani di-džej iz Sombora - Bane, a ceo događaj će biti u pratnji dobro poznatog vokaliste BO_JAH MC-ja iz Beograda. Početak je u 22 časa, a cena karte je 799 dinara, odnosno 1499 ukoliko se odlučite za VIP ulaznicu. Na samom ulazu, karta će biti skuplja.

.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
.
Gitarista Daniel Beža i French Jazz Band održali su veoma posećen i hvaljen koncert u Kulturnoj stanici Svilara. Uz Daniela nastupili…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?