...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 10. do 16. jula

09.07.2023.

Nakon EXIT festivala očekuje nas dosta mirnija nedelja u Novom Sadu, ali tu je nekoliko zanimljivih događaja koje možete da posetite.

.

Ponedeljak, 10. jul 

Dan za odmor od EXIT festivala. 

Utorak, 11. jul 

Too Much Of Such nastupa u Rebelrelic klubu. Publika je ovaj sastav opisala kao etno metal ili oriental jazz rock. Čine ga Nikola Vučetić (bubnjevi i perkusije), Daniel More (bas i moog) i Gandy (irski buzuki i efekti). Početak je u 20 časova.

Tribina "Slana Bara, nekad i sad" održava se u kulturnoj stanici Barka. Posetioci će imati priliku da čuju nešto više o prošlosti ovog naselja, ljudima i događajima koje treba sačuvati od zaborava. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova.

Četvorodnevni Somborski filmski festival održava se u kulturnom centru "Laza Kostić". Pod sloganom "Za one koji dolaze" festival ima za cilj da se, pored filmova i mladih autora, predstave i uspešni mladi ljudi Sombora. U planu je da Peti Somborski filmski festival otvori debitantski film rediteljke Nine Ognjanović "Ovuda će proći put". Ulaz na sve projekcije je slobodan, a otvaranje je u 14 časova.

Sreda, 12. jul 

Nomad Shapito nastupa u Pero baru. Nomad Shapito je projekat ruskog kompozitora i reditelja Vasiji Zorkog i njegovog prijatelja, muzičara, Denisa Lipatova. Izvode svoje i strane pjesme od Toma Yorka do Bulata Okudzhavi na ruskom, beloruskom, nemačkom, engleskom i drugim jezicima. Ulaz je besplatan, ali se gosti poziviaju da daju donaciju. Početak je u 20 časova.

Best of stand up veče Nikole Radojlovića i Radomira Nestorovića je u Domu kulture. Njihovi nastupi vrlo dobro su poznati Novosađanima i uvek su prepuni sjajnog humora. U ovoj sezoni gostovali su sa svojim tekstovima pod nazivom "Mala neprijatnost" i "Bez pritiska". Karte su 1.000 dinara, a početak je u 20 časova.

Četvrtak, 13. jul 

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom i italijanskom. Početak je u 20.30. 

Petak, 14. jul 

Autorska izložba Stefana Kovačića otvara se u kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". "Na ovoj izložbi bih želeo da skrenem pažnju na značaj procesa individualizacije gradskog pejzaža putem grafita. Specifičnost grafita kao elementa urbanog pejzaža je upravo u stihijskoj individualizaciji javnog prostora. Oni predstavljaju spregu unutrašnjih, psiholoških, intimnih, i društvenih i javnih elemenata jednog grada, kao i interesantan fenomen spajanja dijalektički suprostavljenih aspekata urbanog života i pejzaža", kaže autor. Otvaranje je u 19 časova, a izložba može da se pogleda do 28. jula.

Interaktivna šetnja "Novi Sad: Mitsko utočište" kreće od mosta Duga, sa novosadske strane. Kroz ovu interaktivnu multimedijalnu šetnju javnim prostorima, publika će se susresti sa prošlošću, sadašnjošću i imaginarnim pričama o multikulturalnom i stalno promenljivom gradu koji je prerastao sam sebe u poslednjih sto godina. Prijave su na bit.ly/prijava-šetnja, a početak je u 16.45. Šetnja će biti organizovana i u subotu i nedelju.

Sensual Bachata/Kizomba/Salsa žurka je u Portal kafeu. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 15. jul 

The Best Of 70/80/90 Saturday Party je u GregorsPubu. Ulaz je slobodan, a početak je u 22 časa. 

Nedelja, 16. jul 

Fließgewässer, Goran Lončarević i trio Fischer-Milojković-Čkonjević nastupaju u CK13. Fließgewässer je nemački muzičar sa stalnim boravkom u Barseloni. Njegova muzika je improvizovani spoj elektro-akustičkih, ambijentalnih i noise elemenata. U svojim nastupima, pored svetlosnih senzora, koristi i turski žičani instrument saz, flautu i melodiku, zadirući tako u polje folk zvuka. Goran Lončarević je elektro-akustični muzičar koji u svom zvučnom kolažu kombinuje snimke klasičnih instrumenata i horskih glasova sa elektronskim ambijentalnim pasažima, stvarajući post-minimalističke kompozicije - repetitivnu, sakralnu zvučnost. Trio Fischer-Milojković-Čkonjević je nastao 2021. godine u Almaškoj ulici u Novom Sadu, u dvorišnoj zgradi, u sobi u kojoj su trojica muzičara započela saradnju na istraživanju mogućnosti slobodne improvizacije, bez izbegavanja ustaljenih muzičkih idioma, ali i bez insistiranja na njima. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Radio Gruvanje
  • 15:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo