...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Kultura

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

10.02.2020.

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Ponedeljak, 10. februar

Film "Rat za vatru" možete pogledati u knjižari Zenit od 19.30 časova. Praistorijsko pleme, sa staništem negde na našim prostorima, ostaje bez vatre. Sami ne znaju da stvore vatru, tako da očekuju neku vrstu čuda. Kako milosti nema, trojica odabranih, kreću u "prometejsku" potragu za vatrom.

Jedan od pratećih programa izložbe "30 priča" autora Nebojše Mitrovića - fotografa koji se uprkos Parkinsonovoj bolesti uspešno i posvećeno bavi umetničkom fotografijom, biće tribina "Život sa Parkinsonom" u KS Svilara od 18 časova.

Utorak, 11. februara

Tribina "Pričajmo o filmu Parasite" biće održana u CK13 sa početkom od 19 časova u organizaciji "Filmadžija tima". Oni čine grupu mladih ljubitelja sedme umetnosti iz Novog Sada. Glavna platforma njihovog delovanja je Jutjub kanal na kojem se bave filmskim osvrtima. Tema tribine je dobitnik Oskara, film "Parazit" južnokorejskog režisera Bong Džo Hoa.

Francuski rok sastav Last Train održaće svoj premijerni nastup u Novom Sadu, u Domu kulture sa početkom u 22 časova. Ulaz je 600 dinara.

Sreda, 12. februar

Za naredni Klabing  u CK13 izabrana je "Rođaka Filis" autorke Elizabet Gaskel. Početak je u 18 časova.

Povodom Dana zaljubljenih Podružnica psihologa Južnobačkog okruga i Festival mentalnog zdravlja organizuju tribinu "Granice (u) ljubavi". Govoriće se od izazovima koje nose parovi koji se suočavaju sa neplodnošću, kako seksualnost utiče na kvalitet partnerskog odnosa, kao i rodnim predrasudama za partnerske odnose. Na tribini učestvuju doktorka psiholoških nauka i porodična psihoterapeutkinja dr Slavica Adamović Zdravković, doktor psiholoških nauka i profesor socijalne psihologije  prof. dr Vladimir Mihić i  master psihološkinja i porodična psihoterapeutkinja Jovana Jestrović.

Praktična tribina biće održana u Domu kulture od 19 časova. S obzirom na to da je, kako kažu organizatori tribine,  februar mesec ljubavi, Praktična tribina posvećena je upravo ljubavnim odnosima, sa temom: Lice i naličje ljubavi. Predavačica na ovoj tribini biće je dr Anđelka Kolarević, psihijatar i psihoterapeut sa dugogodišnjim iskustvom u individualnoj i grupnoj terapiji.

Četvrtak, 13. februar

Pajama Party biće održan u KC Labu. Čeka vas DJ Loliboi od 21 do 23 časova i DJ Casio od 23 do 1 čas iza ponoći.

Književno veče u okviru kojeg će se publici predstaviti Izdavačka kuća ŠTRIK biće održano u knjižari Zenit sa početkom u 18 časova. O tome kako je nastala, kakva joj je uređivačka politika i dalji planovi, govoriće Ljubica Pupezin, urednica, dok će razgovor voditi Bojan Krivokapić. Poseban naglasak će biti na dva naslova: Beril Bejnbridž "Fabrika za flaširanje vina organizuje izlet" i Rosa Montero "Uputstva za spasavanje sveta".

Marčelo & Napeti Quintet nastupiće u Domu kulture od 22 časa. Marčelo najavljuje svoj šesti studijski album "Nojeva varka". Kako sam autor kaže, ovaj album je najkonceptualniji do sada: priča ispripovedana kroz 13 pesama/poglavlja (i nekoliko intermeca). Ulaz je 1.200 dinara.

Petak, 14. februar

Slušavac se vraća u KC Lab da napravi već standardno dobru žurku, ovog puta za Dan zaljubljenih. Od muzike po običaju svi najkvalitetniji žanrovi poznati ovom svetu lepo uklopljeni u jedan četvoročasovni set. Ulaz je 200 dinara, a početak u 21čas.

Vizelj i Sitzpinker dolaze u CK13. Vizelj je bend koji je prošle godine imao turneju po Velikoj Britaniji. Niz rasprodatih koncerata po klubovima Srbije. Sitzpinker je jedan od mlađih beogradskih bendova, prepoznatljiv po svom svedenom garažnom zvuku koji se sastoji od preciznih drum‘n’ bass bubnjeva, vatrenih bas linija i psihodeličnih ženskih vokala. Cena karte za ovaj koncert je 300 dinara.

GIFT sa svojim specijalnim gostom Gordanom Kičićem nastupiće u Domu kulture. Ulaz je 500 dinara.

Subota,  15. februar

Još jedan Yugowave stiže u KC Lab. Dobro poznata receptura: Zvuci jugoslovenskih synth i disco bisera, uz vizualizacije na platnu. Ulaz je 300 dinara.

Novosadski bendovi Northern Revival i Lednik nastupiće u domu b-612. Lednik je post-metal bend  i promovišu album prvenac Celestial Monuments. Northern Revival je stoner heavy rock bend sviraće stare stvari sa prethodna dva EP-a i testiraju sa novim. Kupovinom ulaznice od 300 dinara pomažete Northern Revivalu u skupljanju sredstava za snimanje novog albuma, koji za sada nosi radni naslov Modification.

Multietnička Atrakcija nastupiće u CK13, a pre njih, kao lokalna podrška, dolazi Odvojena Stvarnost. Ulaz je 300 dinara.

Predstavljanje knjige  "Pas i kontrabas" ovogodišnjeg laureata NIN-ove nagrade za najbolji roman godine – Saše Ilića biće održano u knjižari Zenit od 19 časova. O knjizi će govoriti autor i Milenko Bodirogić, urednik. Moderator je Bojan Krivokapić. Rezervišite mesto na vreme.

Nedelja, 16. februar

Cheeka & BaloO nastupiće u KC Labu. Oni su braća, DJ i perkusionista. Svaki njihov live act je potpuno novo i energično iskustvo koje spaja elektroniku i akustiku. Svojim novim projektom ‘Tulum’, predstaviće višečasovni live act koji se sastoji od četiri zasebna seta. Ulaz je 200 dinara.

Tonbe i Duo 84Bit dolaze u Dom kulture. Tonbe kao DJ nastupa širom Evrope, a u producentskoj karijeri ima preko 100 izdanja i 3 albuma.  Duo 84Bit je DJ i producentski dvojac koji čine Jovic Evic (Nikola Jovićević) iz Nikšića i A.P. (Miloš Rakonjac) iz Herceg Novog.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo