...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

31.03.2024.

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i žurke,  kao i 59. Novosadski noćni bazar i Berza vinila, kompakt diksova, kaseta, stripova i knjiga.

.

Ponedeljak, 01. april

Dead Years i Kpax nastupaju u CK13. Post punk ponedeljak je u Crnoj kući, a u goste nam dolaze dva odlična benda iz Nemačke i Beograda.

Javni čas "Sloboda govora" održava se na platou ispred Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Javni čas organizuje Filozofski fakultet, a govoriće: prof. dr Petar Teofilović, doc. dr Mina Đikanović i msr Tanja Todorović. Početak je u 13 časova.

Utorak, 02. april

Creative Heaven se održava u KC Labu. Creative Heaven je događaj za upoznavanje umetnika i onih koji to nisu. Ako radiš u kreativnoj industriji ili si jednostavno raspoložen za druženje, dođi da se upoznaš i proširiš kontakte sa ljudima sa kojima deliš ista interesovanja. Ulaz je besplatan, a početak u 19 časova.

Sreda, 03. april

Anime Beat Party se održava u KC Labu. Spremite se za najluđu noć inspirisanu japanskim i anime svetom. Spremili smo početan nalet city pop hitova, pa se prebacujemo na J Pop i Rock, gde naravno ne smemo izostaviti nezaboravne anime openinge. Upad je 200 dinara, a početak u 19 časova.

Bojan Dizdarević nastupa u Fridi. Bojan Dizdarević dolazi iz Sarajeva, gitarista/pevač koji je svirao po jazz festivalima i klubovima u Zagrebu, Ljubljani, Skoplju, Beogradu, Mostaru, Makarskoj. Jazz, Bossanova, Fado, Flamenco, Blues su deo njegovog sjajnog repertoara a u Fridi izvodiće pesme od : Sinatra, Louis Armstrong, Joao Gilberto, Clapton i mnogih drugih. Ulaz je besplatan, a početak u 20 časova. 

Četvrtak, 04. april

Feel Good Inc. žurka je u Gerili. Na repertoaru su strani i domaći izvođači: Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park, Arctic Monkeys, The Neighbourhood, Coldplay, Green Day, Lenny Kravitz, Audioslave, Gorillaz, Evanescence, Oasis, The Smiths, Placeho, Blur, The Cure, RATM, Radiohead, EKV, Obojevi Program, Partibrejkers, Darkwood Dub i mnogi drugi. Prvih sat vremena karte su 300 dinara, a nakon toga će biti 400. Početak je u 20 časova.

Madresi nastupaju u KC Labu. Zrenjaninski bend Madresi iza sebe ima 6 albuma i brdo nastupa uživo. Svirka za sve ljubitelje zdravog i umerenog rokanja. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Petak, 05. april

Ramones Tribute bend The Boggarts nastupa u Gerili. Boggarts je energična beogradska trojka koja će vas furiozno provesti kroz najbolje momente stvaralaštva Ramonesa. Ulaz je 500 dinara, a početak u 22.30.

Kurs kreativnog pisanja se održava u Digitalnom kulturnom centru. Prijave se mogu poslati na koderdam@gmail.com. Početak je u 19 časova. 

Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Očekuju vas mali proizvođači prehrambenih proizvoda, rukotvorine, umetnine, nakit, aksesoari i prirodna kozmetika. Početak je u 18 časova.

Rooster - Alice in Chains tribute band i Nirvana real tribute band nastupaju Fabrici. Koncert se održava na godišnjicu smrti frontmena Nirvane, Kurta Kobejna i frontmena Alice in Chains, Lejna Stejlija. Ulaznice u pretprodaji su 800 dinara, a na dan koncerta 1000 dinara. Početak je u 21 čas.

Spring fest 2.0 održava se u KC Labu. Posle godinu dana od prvog prolećnog festivala ljubavi, došlo je vreme da to uradimo ponovo. Čekamo vas u kući u do sada najvećem broju, sa preko 30 učesnika programa. Ulaz je 350 dinara, a početak u 16 časova.

Nikola Vranjković nastupa u Bulevar booksu. Nikola Vranjković, svakim nervom u muzici i poeziji, u pratnji moćnih gitara, ritma basa i bubnja, izvodiće svoje pesme u njihovom prirodnom staništu i okruženju, među publikom i knjigama. Sastav koji je snimio album od kritike nazvan "najvećim rok albumom 21. veka", nastupiće 5. i 6. aprila i doneti rok poeziju u najboljem izdanju. Cena karte je 1800 dinara, a početak je u 21.30.

Sunshine nastupa u Domu kulture. Sunshine je poznat po svojim energičnim nastupima i sposobnosti da stvore nezaboravno iskustvo za sve prisutne, a njihovi koncerti su mesto gde se spaja ljubav prema muzici i neverovatna atmosfera. Ulaz je 1500 dinara, a početak u 22 časa.

Subota, 06. april

Atheist Rap nastupa na Novosadskom sajmu. Ovim nastupom se obeležva jubilej novosadske pank-rok grupe Atheist Rap i tri i po decenije bezuslovne razmene energije sa publikom širom Balkana i Evrope! Pre Ateista, kao njihovi specijalni gosti nastupiće bendovi "Mašinko" iz Zagreba i "Pet Minuta Slave" iz Novog Sada. Ulaz je 1500 dinara, a početak je u 21 čas.

Love Like Blood - Dark žurka je u Matki. Za fanove 80s & 90s i modernog dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave.... Pravi oldschool DARK PARTY - sa akcentom na borbu mračne gitarske Vs. elektronske muzike, kao i novo Vs. staro! Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Berza vinila, kompakt diksova, kaseta, stripova i knjiga održava se u Fabrici. Na berzi će se naći nova izdanja, stara izdanja i rariteti. Ulaz za posetioce je besplatan. Berza traje od 10 do 15 časova.

Ivan Jevtović & Boys and Toys nastupaju u Domu kulture. Muški Vokalno Instrumentalni Sastav “Ivan & Boys and Toys” na čelu sa Ivanom Jevtovićem vas poziva na muziku za ples, razonodu i muvanje. Na repertoaru se nalazi sve od Michael Jacksona preko EKVa, Dina Dvornika, Olivera Mandića, Partibrejkersa, Bobana Petrovića do James Browna, Lenny Kravitza, Sam Smitha. Ulaz je 800 dinara, a početak u 22 časa.

Nedelja, 07. april

Nove fore - stand up veče je u Gerili. Četvorka koju svaki mesec gledate u Gerili za vas prvi put izvodi svoje nove fore. Nastupiće: Žarko Medar Cuba, Dušan Varničić, Nebojša Grujić i Mariana Aranđelović. Ulaz je 500 dinara, a početak u 20.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo