...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Kultura

Mnogo kul: Nakon Kickstartera za fanove naj omot

04.01.2015.

Ovom inovacijom omot albuma, CD-a, odnosno ploče, pretvoren je u kontroler.

.

Legendarni DJ QBert, koji još uvek neumorno vrti ploče na svojim gramofonima, još tokom 2013. godine započeo je na sajtu Kickstarter kampanju za finasiranje njegovog novog albuma pod nazivom Extraterrestria. Iako je poznato da mnoge ovakve kampanje ne dovedu do željenog cilja, QBert-ova je premašila sva očekivanja, i postala najuspešniji projekat u kategoriji hip-hopa do danas, kao i dvadeseti na listi projekata koji su najviše finansirani na ovom sajtu.

Naime, kao prenosi sajt djcity.com, QBert je tokom kampanje prikupio više od 128.000 dolara, a zatim je otpočeo saranju sa firmom koja se bavi razvojem aplikacija za DJ-eve Algoriddim i kompanijom koja proizvodi interaktivni papir pod nazivom Novalia. Koji je rezultat? Prvo interaktivno pakovanje za jedan muzički album na svetu!

Ovom inovacijom omot albuma, odnosno ploče, pretvoren je u kontroler, odnosno stvarni Bluetooth DJ gadget. Uz pomoć DJ aplikacije, slušaoci mogu da “pristupe” QBert-ovom albumu na način da manipulišu i dodaju efekte pesmama koristeći ugrađeni kontroler u samom omotu albuma.

Ta opcija je sada dostupna u ograničenom broju izdanja vinil pakovanja, kao i u CD pakovanju, ali samo za one koji su QBerta podržali na Kickstarteru i kupili ovaj album dok je trajala kampanja.

Evo i kako to sve radi:

 

M.L.

Možda te još zanima:

.

Veliki talenti se kriju na malim binama

Stefan Rončević aka DJ Runy jedan je od predstavnika mlade generacije domaćih disk džokeja, koji je svoj rad i napredak…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Obeležen medjunarodni dan studenata u Novom Sadu

Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili…

.

Počinje još jedan Filmski Front

Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

.

Mumin koncertom proslavlja Oktobarsku nagradu

Manifestacija "Jedna muzika Novog Sada" biće održana večeras (23. oktobra) u Katoličkoj porti, povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom…

.

Igraj samo sluhom

Zoundark je prva interaktivna audio igra za osobe sa oštećenim vidom. Igra se bazira na orijentaciji u prostoru uz pomoć…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo