...
TRENUTNO19:20 - 19:30Tehnologija

Kultura

Međunarodni konkurs za manga radove

02.05.2016.

Japanska ambasada u Srbiji obavestila je sve zainteresovane da je otvoren 10. međunarodni konkurs za manga radove. Rok za prijavu je 17. jun.

.

Konkurs je prvi put organizovan 2007. godine, a pokrenut je na inicijativu tadašnjeg ministra spoljnih poslova Taroa Asa, sa ciljem da se nagrade najbolji manga autori i autorke i da se na taj način doprinese popularizaciji manga kulture širom sveta.

Dobitnici nagrada će biti pozvani u Japan da prisustvuju ceremoniji dodele nagrada. Tokom desetodnevnog boravka u Japanu moći će da razmene iskustva i mišljenja sa nekim od najboljih manga autora, ali i da posete neke od najeminentnijih izdavačkih kuća i najbitnijih lokaliteta u Japanu, navodi se u pozivu.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa, kao i aplikacija za prijavu, možete pronaći ovde.

Svi zainteresovani autori iz Srbije svoje prijave mogu poslati na adresu Odeljenje za kulturu i medije ambasade Japana u Srbiji, Trešnjinog cveta 13, 11070 Novi Beograd - sa naznakom "Aplikacija za Deseti međunarodni konkurs za manga radove".

Radovi se mogu poslati i direktno na adresu Desetog međunarodnog konkursa za Manga radove: P.O.Box, MBE108 The Tenth International MANGA Award Executive Committee B1F Yuraku-cho bldg. 1-10-1 Yuraku-cho, Chiyoda-ku, Tokyo, JAPAN, Postcode: 100-0006.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Uzumaki"

Urednica ciklusa posvećenog anime filmovima, koji je nedavno održan u CK13, Marija Mitić ove nedelje preporučuje mangu "Uzumaki" Đunđi Ita.

.

Ubica demona: manga za smejanje, plakanje i vrištanje

"Ubica demona" ili u originalu "Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba" manga je koja je konačno dobila i srpski prevod zahvaljujući…

.

Primer dobrog horora

Dosada je đavolje igralište. Zato je valjda šinigami (otelotvorenje smrti u japanskoj kulturi) pod imenom Rjuk, nemajući ništa pametnije da…

.

Zanosan svet koji proždiru Titani

Sve što je ostalo od čovečanstva spaseno je u gradu okruženom gigantskim zidovima, podignutim u tri koncentrična kruga. Izvan tih…

.

Za ljubitelje mangi i anima

Postoji mnoštvo blogova na temu anima i mangi, ali kako u moru svih njih naći ono što vam odgovara? Imamo…

.

Kreativnost ne može biti bolja ili lošija

Već mesec dana u Poklon zbirci Rajka Mamuzića svake subote održavaju se besplatne strip i manga radionice. Namenjene su prvenstveno…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo