...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Kultura

Lepeza je luksuz u rukama

16.05.2015.

Bliži se leto, temperature su sve više i više, a lepeza će biti jedno od najbitnijih stvari koje ćete imati pri ruci. Između ostalog i iz tog razloga je Maja Vukadinović iz novosadskog centra za istraživanje plesa i umetnosti flamenka "La sed gitana", odlučila da održi trodnevni kurs o lepezama. Kako da budete manje nespretni, a više elegantni i romantični možete naučiti na ovom kursu "Svež vazduh, koketiranje i umetnički detalj".

.

Foto: lasedgitana.com

"Budući da ima mnogo različitih detalja, činilo mi se zgodno da ih sročim u jedan kurs koji će se ticati rada sa lepezom. Drugi motiv mi je bio ličan, jer mislim da fali romantike u ovom gradu, fali da se ljubav ponovo vrati u modu i da se vrati neki stari zaboravljeni jezik", objašnjava Maja.

S toga je i jasno da lepeza nije samo predmet koji može da vas ohladi.

"Kaže se da je lepeza luksuz u rukama, ne samo zato što doprinosi imidžu i modi, već istovremeno i olakšava komunikaciju, i doprinosi da se ona obogati. I luksuz je kao oružje - oružje za zavođenje ili za odbranu kao u kung fu-u i tai chi-u.

Na prvom predavanju je bilo petnaestak zainteresovanih žena koje su došle da nauče magiju lepeza. Smatraju da je ovaj kurs izazov, a žele i da saznaju šta lepeze govore. Međutim, neke muči da li će ih jača polovina razumeti.

lepeze5 jpg

"Neki hoće, neki neće. Mislim da će i za njih da bude lepo. Čini mi se da će muško-ženske relacije biti osvežene i da će se neka kavaljerska i lovačka priroda probuditi u njima", smeška se Maja.

Budući da se uloga lepeze menjala kroz vekove, ipak prva je nastala nekoliko hiljada godina pre nove ere i koristila se za rasplamsavanje vatre. Tako i danas možemo da ih koristimo kako bismo razbuktali romantični požar sa partnerom ili partnerkom.

Kurs "Svež vazduh, koketiranje i umetnički detalj"  traje još večeras i sutra, a za detaljnije informacije možete posetiti sajt lasedgitana.com.

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo