...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Kris Kornel 14. aprila u Zagrebu

26.10.2015.

Kris Kornel, frontmen legendarnih Soundgarden i supergrupa Audioslave i Temple Of The Dog, održaće akustičan koncert 14. aprila u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

.

Kornel nikada ni sa jednim svojim bendom nije nastupao u ovom delu Europe, a koncert u Zagrebu biće jedini u regiji, naveli su organizatori, koncertna agencija LAA.

Na krilima sjajnog novog studijskog albuma "Higher Truth", Kornel je ove godine krenuo na veliku svetsku turneju na kojoj izvodi pesme iz svih faza svoje karijere.

Posebno aranžirani akustični nastupi, po njegovoj želji, događaju se isključivo u najboljim koncertnim dvoranama sveta, među koje je uvršten i "Lisinski", koji se tako našao uz rame s prestižnim mestima kao što su "Royal Albert Hall" u Londonu, "Sydney Opera House" u Sidneju ili "Beacon Theatre" u Njujorku.

Set lista na aktualnoj turneji uključuje Soundgarden klasike poput "Black Hole Sun" i "Fell On Black Days", Audioslave hitove "Like A Stone" i "Doesn't Remind Me", kao i velike grunge favorite "Hunger Strike" (Temple Of The Dog) i "River Of Deceit" (Mad Season).

Na koncertima Krisl Kornel često poseže i za nekim njemu najdražim rok klasicima, pa tako nije retkost da izvodi pesme Led Zeppelina, Bitlsa ili Dilana.

Ulaznice za Kornelov nastup u Lisinskom u prodaju kreću od 30. oktobra, po cenama od 190, 220 i 250 kuna (2980, 3450 i 3920 dinara).

Organizatori su saopštili i da od svake kupljene ulaznice sedam kuna ide u "The Chris and Vicky Cornell Foundation" koja trenutno skuplja sredstva i sklapa partnerske odnose s humanitarnim organizacijama koje pomažu zlostavljanoj i zanemarenoj deci.

P. N.

Možda te još zanima:

.

Preminuo Kris Kornel

Frontmen bendova Soundgarden i Audioslave Kris Kornel iznenada je preminuo u sredu uveče u Detroitu, saopštio je njegov predstavnik Brajan…

.

Preminuo Kris Kornel

Frontmen bendova Soundgarden i Audioslave Kris Kornel iznenada je preminuo u sredu uveče u Detroitu, saopštio je njegov predstavnik Brajan…

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Vredi pročitati: "Sloboda" i "Bodi artist"

Profesor filozofije u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj i muzičar u sastavima Professory i OSSA Quartet Aleksandar Turukalo ove nedelje nam…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo