...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Kultura

Konkurs za najzanimljivije obrade britanskih numera

21.06.2017.

Studentski kulturni centar Novi Sad i Ambasada Velike Britanije u Srbiji pozivaju autorske bendove iz Srbije, da pošalju demo snimak obrade jedne muzičke numere sastava iz Velike Britanije koji je na njih izvršio snažan kreativni uticaj. 

.

Kako kažu iz novosadskog SKC-a, od prve "invazije" britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, "Kul Britanije" i Britpopa, gotovo je nemoguće pronaći trenutak u modernoj muzici u kom Velika Britanija nije imala važan položaj i ogroman uticaj. Takođe, teško je pronaći relevantan muzički bend u svetu, na vremenskoj liniji od polovine prošlog veka do danas, koji nije stvarao ili istraživao na temeljima nekog sastava iz Britanije.

Ovaj zanimljivi muzički konkurs raspisan je u sklopu obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije, a na tragu nastupa brojnih popularnih britanskih bendova kod nas, kao i važnih muzičkih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji.

Konkurs je otvoren do 20. jula, a demo snimke bendovi mogu slati na mejl skcnovisad@gmail.com. Pored snimka, potrebno je poslati i kratak CV benda, kao i korisne linkove u vezi sa bendom. Po zatvaranju konkursa, bendovi koji budu imali najzanimljivije i najbolje snimke imaće mogućnost da snime obrade u profesionalnom muzičkom studiju.

Rezultat konkursa novosadski SKC predstaviće serijom nastupa i kompakt disk izdanjem, koje će pokušati da predstavi šarolikost srpske scene na koju je britanska pop i supkultura ima(la) uticaj.

J. Z.

 

Možda te još zanima:

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

.

Prijavi se za #AmChamps007-Mladi lideri promena

Konkurs za sedmu generaciju programa AmChamps predstavlja jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji će okupiti 40 odabranih učesnika, 20 studenata i…

.

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za nedostajuća zanimanja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine…

.

Zakorači u svet novih ideja

Sredinom oktobra, raspisan je konkurs za najbolju studentsku inovativnu ideju u okviru projekta "Space4Women – Zakoračimo u svet novih ideja". 

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

.

Lokomotiva - prva pomoć za ideje mladih

Nije nepoznanica da kreativni mladi ljudi odustaju od svojih ideja zato što ne mogu da pronađu osobu ili organizaciju koja…

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 Indie road
  • 14:00 Pokretač

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo