...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Veličanstveni izvor"

08.06.2020.

Osnivač najpoznatije firme koja se bavi proizvodnjom kompjuterskih igara Eipix, novosadski muzičar, bubnjar i kompozitor Mirko Topalski preporučio nam je roman rusko-američke spisateljice Alise Zinovjevine Rozenbaum poznatije kao Ajn Rend.

.

"Preporučio bih knjigu koja se u originalu zove 'The Fountainhead', ne znam kako je kod nas prevedena. Autorka je Ajn Rend. To je, inače, knjiga koja je među klasicima moderne književnosti. Meni je jako zanimljiva i razlog zašto je preporučujem je taj što sam se dosta poistovetio sa protagonistom priče. Za nju inače kažu da se bavi životnom filozofijom, a ovde se konkretno postavlja pitanje koliko je u modernom društvu isplativo da čovek bude perfekcionista. Naravno da nije. Saznao sam za knjigu na jedan jako zanimljiv način. Čitao sam članak o jednom investitoru koji je izgubio ogromne pare u Americi, baš puno novca, ali mu je i dalje ostalo dovoljno i vreme je provodio na svojoj jahti, koju je nazvao po ovom romanu. Meni je to bilo intrigantno, ako jedan uspešan i ultra bogat čovek u Americi nazove svoju jahtu po romanu, to mora biti da je nešto jako dobro", ispričao nam je Mirko o ovoj knjizi.

Knjiga koju je Ajn Rend napisala još davne 1943. godine kod nas je prevedena pod nazivom "Veličanstveni izvor" i govori o mladom arhitekti Hauardu Roku, predstavljajući portret idealnog čoveka, onakvog kakav bi mogao i morao biti.

Možda te još zanima:

.

Mirko Topalski: Klasični rokenrol gejmer

Vreme izolacije i boravka među četiri zida koristili smo na različite načine. Neki su radili od kuće, neki su se…

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

.

Besplatan filmski kamp za mlade iz cele Srbije

Konkurs za učešće u Kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma za mlade iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 26…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

FROM: Praznik malog intimnog filma

Međunarodni festival kratkog metra "FROM returnees" zakazan je za period od 28. do 29. avgusta na imanju "State of art"…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo