.
Trenutno
Music mix
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Tertium Organum"

10.12.2018.

Novosadski bubnjar Lav Kovač, koji je svoje prve bubnjarske korake napravio još kao veoma mlad, nastupajići sa svojim ocem Borisom, a kasnije i sa raznim bendovima širom Evrope negujući sopstevni muzički izraz kroz razne vidove jazz muzike. Ove nedlje preporučio nam je knjigu koju, kako kaže, i sam trenutno čita.

.

"Preporučio bih knjgu koji i sam trenutno čitam, nisam je još završio ali me je toliko "oduvala" da bih je svakako predložio. U pitanju je knjiga autora Petra Damjanoviča Uspenskog "Tertium Organum". Ovo je knjiga za svakog koga zanima smisao života ili odgovor na pitanje zašto smo ovde, da li posotji nešto iza svega ovoga? U pitanju je jedno čitko, filozifsko delo".

Sam autor je ovo delo nazvao trećim kanonom mišljenja, ili logikom budućnosti. U pitanju je, naime, unio mistika umnog bića i objektivnog sveta, koje se postiže putem mističke logike. Prvi kanon mišljenja je Aristotelov Organon, drugi je Bekonov Novum organum, i treći je ovaj - Tertium organum, ili organum mistikum.

.
Nakon objavljivanja albuma "Braća" a pre nastupa na Exit festivalu, porazgovarali smo sa ekipom Bekfleš i pitali ih da vam preporuče…
.
Maja Cvetković iz beogadskog benda E play ove nedelje preporučila nam je knjigu jednog domaćeg autora.
.
Svaki početak meseca valjalo bi otvoriti čitanjem neke dobre knjige. Ovaj put preporuka nam stiže od učesnice panela "POSTujem…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?