.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Tertium Organum"

10.12.2018.

Novosadski bubnjar Lav Kovač, koji je svoje prve bubnjarske korake napravio još kao veoma mlad, nastupajići sa svojim ocem Borisom, a kasnije i sa raznim bendovima širom Evrope negujući sopstevni muzički izraz kroz razne vidove jazz muzike. Ove nedlje preporučio nam je knjigu koju, kako kaže, i sam trenutno čita.

.

"Preporučio bih knjgu koji i sam trenutno čitam, nisam je još završio ali me je toliko "oduvala" da bih je svakako predložio. U pitanju je knjiga autora Petra Damjanoviča Uspenskog "Tertium Organum". Ovo je knjiga za svakog koga zanima smisao života ili odgovor na pitanje zašto smo ovde, da li posotji nešto iza svega ovoga? U pitanju je jedno čitko, filozifsko delo".

Sam autor je ovo delo nazvao trećim kanonom mišljenja, ili logikom budućnosti. U pitanju je, naime, unio mistika umnog bića i objektivnog sveta, koje se postiže putem mističke logike. Prvi kanon mišljenja je Aristotelov Organon, drugi je Bekonov Novum organum, i treći je ovaj - Tertium organum, ili organum mistikum.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?