.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Tertium Organum"

10.12.2018.

Novosadski bubnjar Lav Kovač, koji je svoje prve bubnjarske korake napravio još kao veoma mlad, nastupajići sa svojim ocem Borisom, a kasnije i sa raznim bendovima širom Evrope negujući sopstevni muzički izraz kroz razne vidove jazz muzike. Ove nedlje preporučio nam je knjigu koju, kako kaže, i sam trenutno čita.

.

"Preporučio bih knjgu koji i sam trenutno čitam, nisam je još završio ali me je toliko "oduvala" da bih je svakako predložio. U pitanju je knjiga autora Petra Damjanoviča Uspenskog "Tertium Organum". Ovo je knjiga za svakog koga zanima smisao života ili odgovor na pitanje zašto smo ovde, da li posotji nešto iza svega ovoga? U pitanju je jedno čitko, filozifsko delo".

Sam autor je ovo delo nazvao trećim kanonom mišljenja, ili logikom budućnosti. U pitanju je, naime, unio mistika umnog bića i objektivnog sveta, koje se postiže putem mističke logike. Prvi kanon mišljenja je Aristotelov Organon, drugi je Bekonov Novum organum, i treći je ovaj - Tertium organum, ili organum mistikum.

.
Dušica Stojković, dirigentkinja novosadskog "Pop hor radija", preporučila nam je knjigu nagrađivanog norveškog pisca, koji se…
.
Ako si od onih kojima je dosta provoda i želiš da se osamiš uz knjigu ili film onda je tema emisije "O tome se priča" bila kao…
.
Dobitnik Ninove nagrade za roman godine je pisac Vladimir Tabašević za delo "Zabluda svetog Sebastijana", koje je izdala Laguna.
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Koliko ste skloni postprazničnoj depresiji?