...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Tačka preokreta

11.09.2017.

Ovonedeljna preporuka za čitanje dolazi nam od Vladimira Markovića, umetnika koji priprema fotografije koje će da izloži u okviru Budapest Design Week-a u Mađarskoj.

.

Kako će za nekoliko godina Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, fotograf Vladimir Marković želeo je da vam preporuči knjigu nekadašnjeg novinara naučne rubrike Vašington Posta Malkoma Gledvela, koja se uklapa u prestižnu titulu.

"Ime knjige je Tačka preokreta, a u njoj se govori o tome kako dolazi do širih društvenih promena. Moje mišljenje je da upravo ova manifestacija kao što je 'Novi Sad evropska prestonica kulture' može dovesti do toga da se dese šire društvene promene. Da upravo takav događaj može da bude katalizator otvaranja velikog broja umetničkih prostora, pokretanja umetničkih inicijativa i samim tim menjanja svesti i navika publike i obraćanja više pažnje na kulturu".

Tačka preokreta je od objave prvog izdanja postigla status globalnog bestselera. Četiri meseca bila je na popisu najprodavanijih knjiga New York Times-a i dve godine na listi Business Week-a.

Ovom knjigom autor je postao marketinški guru čije znanje danas traže na prestižnim konferencijama i u velikim korporacijama, kao što su Coca Cola, Intel... Njegove knjige i članci iz New Yorkera čitaju se na poslovnim školama kao obavezna literatura. Zbog uspeha Tačke preokreta neki su ga već krstili titulom novog mudraca korporativnog sveta.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo