.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Stihove u pesku"

06.05.2019.

Jutjuberka Milica Perić, poznatija kao Kovalska, preporučila je knjigu koju morate staviti na listu čitanja za leto. 

.

"Knjiga koju preporučujem je 'Stihovi u pesku' Sare Šeridan. Preporučujem je jer ide leto i sama sam je čitala prošlog leta. S obzirom na to da se radnja odigrava u arapskim zemljama, pa eto, pesak, arapska mističnost, mislim da će vam se sigurno svideti, posebno devojkama", rekla nam je Kovalska. 

Knjiga govori o mladom poručniku britanske mornarice, jednim od prvih koji je prešao Arabijsko poluostrvo, koji je naumio da osigura prisustvo Britanaca na Bliskom istoku i donese slavu i bogatstvo svom brodu i kraljici. Međutim, planovi se menjaju kada dvojica njegovih oficira nestanu tokom misije u pustinji. Neočekivanim spletom okolnosti, Zina postaje robinja poručnika Džejmsa, dok on kreće u misiju spasavanja na zabranjenom i neprohodnom tlu južne Arabije.

Stvaralaštvo autorke ove knjige, Sare Šeridan, obuhvata širok spektar različitih žanrova kroz koje se provlače avanture, istorijske i misteriozne priče. Rođena je u Edinburgu 1968. godine, a diplomirala englesku književnost na prestižnom Triniti koledžu u Dablinu. Novinar je i bloger poznatih medijskih i novinskih kuća, kao što su BBC Radio 4's, Guardian i London Review of Books.

.
Glumica Milica Grujičić za ovu nedelju nam je preporučila knjigu "Vernon Trodon", autorke Virdžini Depent .
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
.
Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?