.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati Remona Kenoa

01.07.2019.

Nedavno su nam u gostima bili glumci predstave "Lepak za budale". Ova predstava je prvi rad pozorišne trupe "Kreft." Projekat je nastao na osnovu jednog dela, a glumica koja igra ovu predstavu Aleksandra Vulanović upravo to delo navela je kao knjigu koju bi trebalo da pročitate.

.

"Ja bih vam preporučila "Stilske vežbe" Remona Kenoa, zato što smatram da je izuzetno zanimljiva knjiga. Imate iz raznoraznih aspekata istu priču predstavljenu na najrazličitije načine" rekla je Aleksandra.

Ona je dodala da se možemo se susreti sa nekim situacijama sa kojima se susrećemo i svakodnevno, ali i sa onima sa kojima se do sada nismo susretali, pa će nam samim tim samo biti još zanimljivije.

Keno narodni govor podiže do dostojanstva pisanog jezika, skida rđu i blato s točkića književnosti, nameće novu poeziju. Leksikoman Keno, kako ovog francuskog pisca naziva njegov poštovalac Belaval, sa lajbnicovskim ukusom za umetnost kombinatorike, na stotinak načina obrađuje isti siže, događaj stvaran i banalan, i time, na izvestan način, postaje preteča kompjuterskih prevoda.

U njegovom delu prepoznaju se "najprisutnije tendencije francuskog duha, u vidu parodijskih elemenata takozvanog kartezijanstva, liričnosti, nacionalističkog patosa, sve do egzistencijalizma i fenomenološkog buncanja", ističe prevodilac "Stilskih vežbi" Danilo Kiš.

 

.
O Science bible projektu, muzici i nauci pričali smo sa fizičarem koji trenutno živi i radi u Kanadi a slobodno vreme koristi za…
.
Ana Vlatković je buduća food influenserka, koja kroz hranu uči o drugim kulturama sa ogromnom željom da to prenese ljudima kroz…
.
Sa direktorom prve full-stack JavaScript konferencije u Srbiji - Armada JS koja će biti održana već 19. i 20. septembra, Markom…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?