...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Priče, misterije i magije"

26.03.2018.

Beogradski pisac Goran Skrobonja preporučio nam je knjigu koja spada u domen onoga čime se i sam dugo bavi. U pitanju je knjiga fantastike i misterije domaćeg autora Oto Oltvanjija satkana od 12 pripovesti.

.

"Preporučio bih knjigu mog kolege i drugara Oto Oltvanjija, a u pitanju je zbirka priča koja je objavljena nedavno za izdavačku kuću 'Laguna' pod nazivom 'Priče, misterije i magije' Ova knjiga verovatno najbolje predstavlja Otoa kao vrsnog pripovedača koji se kreće kroz različite žanrove".

Da li ste čuli za teoriju zavere o tome zašto nastaje gužva u saobraćaju svaki put kad padne kiša? Kakva čuda moraju da se dogode da bi dečak koji ne želi da bude pripadnik nijedne od suparničkih maloletničkih bandi u malom gradu izbegao izbor koji mu okolina agresivno nameće? Šta bi čovek uradio kada bi mu turistička agencija ponudila putovanje u prošlost?

U svojoj novoj knjizi Oto Oltvanji nudi odgovore na ova i brojna druga pitanja, pri čemu ne samo da se hvata u koštac sa sve većim promenama sveta, već nam pruža retko uzbudljivu priliku da se zapitamo o pravoj prirodi naše svakodnevice i saznamo šta se sve krije iza kulisa.

"Stvarnost je krhka poput porcelanske figurice", kaže junakinja jedne od njegovih nesvakidašnjih pripovesti. Zahvaljujući svojoj nesputanoj maštovitosti, autor uvodi čitaoce u  mistično-magijsku verziju stvarnosti u kojoj će se oni osećati kudikamo udobnije nego u realnom svetu.

Možda te još zanima:

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Prijave za osmi festival "On the Record" do 15. maja

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu otvorio je prijave za osmi Međunarodni festival studenata novinarstva "On…

.

Profesionalni pristup amaterskom pozorištu

Glumačka trupa AKUD "Sonja Marinković" okuplja mlade zaljubljenike u "daske koje život znače". Članovima ove trupe pozorište i glumački poziv,…

.

Vredi pročitati: "Priče o duši"

Književna kritičarka i aktivistkinja Katarina Kostić nam za ovu nedelju preporučuje zbirku priča Leposave Mijušković "Priče o duši".  

.

Uspešne priče o zapošljavanju mladih

Caritas Srbije te poziva da učestvuješ na online panel diskusiji Uspešne priče o zapošljavanju mladih u regionu, koja će biti…

.

Vredi pročitati: "Pisma"

Gordana Lasković, pokretačica veoma zanimljivog jutjub kanala "Reči i priče" koji se bavi temama iz književnosti, ali i zanimljivostima srpskog…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo