.
Trenutno
Music mix
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati ponovo: Autostoperski vodič kroz galaksiju

04.02.2019.

Zoran Otrupčak jedan od pokretača nezavisnog omladinskog centra pod nazivom Dom b 612 preporučio nam je klasik svetske književnosti koji su, verujemo, mnogi već pročitali.

.

"Svima bih toplo preporučio knjigu 'Autostoperski vodič kroz galaksiju' Daglasa Adamsa i to je moja omiljena knjiga. U njoj sam pronašao gomilu ideja i milion inspiacija, pa čak i za neka moja putovanja i istraživanja koja obožavam", kaže Zoran.

"Autostoperski vodič kroz galaksiju" je jedna od najpopularnijih i najčitanijih SF knjiga svih vremena. Iako je nastao davne 1977. godine, prvenstveno kao radio-serijal, "Autostoperski vodič kroz galaksiju" ne prestaje da oduševljava svojim britkim, intergalaktičkim humorom, nezaboravnim dosetkama i jedinstvenim likovima, koji prolaze kroz najneverovatnije avanture. Kao jedan od najblistavijih primera svojevrsnog parodiranja žanra, ovaj roman postavio je nove, nezaobilazne standarde prema kojima se i dan danas ravnaju kako čitaoci, tako i drugi pisci.

Daglas Adams (1952–2001) nenadmašni, višestruko talentovani genije, jedan je od najvećih humorista našeg vremena, tehnofil sofisticiranog humora koji je ostavio neizbrisiv trag u baštini svetske kulture. "Autostoperski vodič kroz galaksiju" je knjiga koja je prodata u nekoliko desetina miliona primeraka!

.
Nakon objavljivanja albuma "Braća" a pre nastupa na Exit festivalu, porazgovarali smo sa ekipom Bekfleš i pitali ih da vam preporuče…
.
Maja Cvetković iz beogadskog benda E play ove nedelje preporučila nam je knjigu jednog domaćeg autora.
.
Svaki početak meseca valjalo bi otvoriti čitanjem neke dobre knjige. Ovaj put preporuka nam stiže od učesnice panela "POSTujem…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?