...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Peto godišnje doba

20.01.2020.

Originalna ulična umetnost.

.

Ove nedelje imate jako dobru preporuku za čitanje. Bojan Slačala, frontmen beogradske grupe Artan Lili nam preporučuje roman "Peto godišnje doba" Nenada Džonija Rackovića, legende urbanog Beograda.

"Džoni Racković je legenda beogradskog asfalta. A ovaj naslov je srdačna preporuka svima onima koji vole uličnu umetnost, ali sa druge strane nešto novo, ludo i brzo kroz ispovest beogradskog antihrista. Džoni dočarava svoj roman u punom sjaju, a takav način pisanja jako volim, jer mi je potaman. Kod njega nema vraćanja na staro – Džoni živi sada, živi ovde i u ovom trenutku i sve daje za njega. Ko zna Džonija, njemu je jasno o čemu se radi na ovim stranicama, a za sve ostale, naslov 'Peto godišnje doba' dobar je vodič za upoznavanje Nikole Rackovića. Tu je naravno i njegov novi roman pod imenom 'Biblija', koji čitam. A i korice su fluorescentne, sve kako treba", navodi Bojan. 

dzonirackovic123 jpg

Nikola Džoni Racković

Roman "Peto godišnje doba" čine prizori iz života Nenada Rackovića, koji ispisuje jedinstven bedeker o našem vremenu i prostoru. Čini to beskompromisno, ne štedeći sebe ni fizički ni psihički, brišući granicu između života i umetnosti – njegov vlastiti život postaje umetničko delo.

Foto: Noizz

D. M.

Možda te još zanima:

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

.

Besplatan filmski kamp za mlade iz cele Srbije

Konkurs za učešće u Kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma za mlade iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 26…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

FROM: Praznik malog intimnog filma

Međunarodni festival kratkog metra "FROM returnees" zakazan je za period od 28. do 29. avgusta na imanju "State of art"…

.

Vredi pročitati: "Pena dana"

Novosadska rediteljka Milana Nikić, koja se i sama bavi pisanjem, preporučila nam je ljubavni roman poznatog autora Borisa Vijana.

  • 16:10 Gost O radija
  • 16:40 O tome se priča
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo