...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Moji roditelji"

18.09.2023.

Naš kolega Mladen Mlađa Urdarević, deo poznatog radijskog dvojca Daško i Mlađa, ove nedelje preporučuje da čitate knjige Aleksandra Hemona. Hemon je pisac, novinar i filmski scenarista, rođen u Sarajevu 1964. godine, ali danas nastanjen u Čikagu.

.

foto: https://startbih.ba/

Najpoznatija dela su mu zbirke priča "Pitanje Bruna" i "Ljubav i prepreke" i romani "Čovjek bez prošlosti" "Projekat Lazarus", "Knjiga mojih života" i "Kako su nastali ratovi zombija". Naravno, tu je i roman "Moji roditelji" koji je i Mlađina preporuka.

"Zapravo to jeste roman u kome on, preko porodice, objašnjava fenomen života i odrastanja u bivšoj Jugoslaviji. Njegovo odrastanje je, u stvari i odrastanje svih nas iz tog doba. Hemon je veoma duhovit. Uživajući u njegovom humoru koji je suptilan ali snažan, ponovo sam preživeo svoje detinjstvo i zbog toga mi se jako dopalo. Pomislio sam - čoveče, pa svi smo imali iste roditelje u Jugoslaviji! Preporuka za ovaj roman i sve što je Hemon napisao", kaže Mlađa za Oradio.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Sanjaju li filozofi prazan toner?

Jeste li već pohodili "Poetarium"?

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo