.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Juda

12.08.2019.

Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 

.

"Preporučio bih roman 'Juda' izraelskog pisca Amosa Oza. Mislim da bi tu knjigu trebalo da pročitaju svi mladi ljudi. Govori o lomu unutar mladog čoveka između nauke i ljubavi. Amos Os je odličan pisac, da nije umro, verovatno bi bio nobelovac", rekao nam je Srđan Sekulić.

Radnja romana smeštena je u Jerusalim, 1959. godine. Mladi biblijski učenjak oseća se izgubljeno. U trenutku kada reši da napusti Jerusalim i vrati se u zavičaj nailazi na oglas i odlučuje da prihvati posao negovatelja genijalnog ali džangrizavog starca. Međutim, u njegovom novom domu prisutna je i tajanstvena, treća osoba, prelepa žena u četrdesetim godinama i ćerka preminulog vođe, koja zavodi mladog protagonistu iako ga istovremeno drži na distanci. Malo-pomalo stara kamena kuća u Jerusalimu i troje otpadnika koji u njoj žive polako počinju da otkrivaju svoje tajne.

Amos Oz rođen je u Jerusalimu 1939.godine i dobitnik je brojnih nagrada između ostalih i Nagrade Izraela i Geteove nagrade, a njegove knjige su prevedene na preko 45 jezika. Oz se smatra jednim od najboljih izraelskih pisaca, a važio je i za uglednog političkog komentatora i pobornika mira na Bliskom istoku.

.
Glumica Milica Grujičić za ovu nedelju nam je preporučila knjigu "Vernon Trodon", autorke Virdžini Depent .
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
.
Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?