...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Ja sam Akiko" i "Kaput od mahovine"

26.10.2020.

Stefan Tićmi (Stefan Mitić) je pisac za decu i odrasle i jedan od osnivača Omladinskog kluba Ančiki, u istoimenom naselju. Tu je zajedno sa svojim kolegama napravio malu besplatnu biblioteku. Ona sadrži više od 5.000 knjiga, a nastala je od napuštne kuće.

.

Upravo njegove knjige preporučuje i poznati muralista i arhitekta Andrej Josifovski - Pijanista. Kako Andrej kaže, ove knjige treba pročitati još danas.

"Ono što definitivno preporučujem svima kao obaveznu literaturu su dve knjige ovog pisca. Jedna se zove 'Ja sam Akiko'. To je roman za decu. Tako bar piše na koricama, ali to je sve samo ne roman za decu. To je srpski Mali princ, ali bolje od Malog Princa. I druga njegova knjiga je 'Kaput od mahovine'. Oba romana su za decu, ali kada ih pročitate, biće vam sve jasno", kaže Andrej.

Osim što se bavi pisanjem knjiga, Stefan je poznat i po tome što je preveo poeziju na znakovni jezik, zahvaljujući Udruženju gluvih i nagluvih u Nišu. U Leskovcu je, između ostalih, oslikan i njegov lik kao inspiracija mladim ljudima.

Knjiga "Ja sam Akiko" 2018. godine je proglašena za dečiju knjigu godine, a neke njegove pesme su prevedene na engleski, ruski i makedonski jezik. 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Ja sam Akiko

Omladinski radnik, aktivista i predsednik Omladinskog kluba Bačka Palanka Stefan Štrbac (23) kaže da knjigu "Ja sam Akiko" koju je…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo