...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Intelektualna istorija Evrope

03.07.2023.

Frontmen benda Nemi pesnik Milan Marković nam za ovu nedelju preporučuje knjigu "Intelektualna istorija Evrope" Marvina Perija.

.

Ovo delo čitaocima omogućava da se upoznaju sa svim filozofskim pravcima koji vode ka savremenoj evropskoj intelektualnoj istoriji, kao i da uoče ključne trenutke tokom njenog razvoja.

"Knjiga jako lepo i hronološki priča priču o ljudskoj misli i shvatanju stvarnosti kroz razne istorijske periode. To nije baš lako, ali je Peri u tome uspeo. Jasno je objasnio te komplikovane ideje i postavio ih u istorijski kontekst. Svako ko želi da se podseti kako su ljudi razmišljali kroz istoriju, šta je bilo racionalno a šta iracionalno, koja su bila verovanja i kakve je to posledice imalo na društvo treba da pročita ovu knjigu", kaže Milan.

Knjiga će biti naročito zanimljiva studentima društvenih nauka jer na prijemčiv način objašnjava terorije koje, na prvi pogled, ne deluju razumljivo. Peri je jednostavnim jezikom uspeo da ih približi najširoj publici, što je najveća vrednost ovog dela.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo