...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Intelektualna istorija Evrope

03.07.2023.

Frontmen benda Nemi pesnik Milan Marković nam za ovu nedelju preporučuje knjigu "Intelektualna istorija Evrope" Marvina Perija.

.

Ovo delo čitaocima omogućava da se upoznaju sa svim filozofskim pravcima koji vode ka savremenoj evropskoj intelektualnoj istoriji, kao i da uoče ključne trenutke tokom njenog razvoja.

"Knjiga jako lepo i hronološki priča priču o ljudskoj misli i shvatanju stvarnosti kroz razne istorijske periode. To nije baš lako, ali je Peri u tome uspeo. Jasno je objasnio te komplikovane ideje i postavio ih u istorijski kontekst. Svako ko želi da se podseti kako su ljudi razmišljali kroz istoriju, šta je bilo racionalno a šta iracionalno, koja su bila verovanja i kakve je to posledice imalo na društvo treba da pročita ovu knjigu", kaže Milan.

Knjiga će biti naročito zanimljiva studentima društvenih nauka jer na prijemčiv način objašnjava terorije koje, na prvi pogled, ne deluju razumljivo. Peri je jednostavnim jezikom uspeo da ih približi najširoj publici, što je najveća vrednost ovog dela.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Zašto se niste ubili"?

Aktivista i borac za ljudska prava Lazar Simić preporučuje knjigu Viktora Frankla "Zašto se niste ubili"? Ovo je, pre svega, knjiga o…

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

Vredi pročitati "Pozitivne vibracije"

Miodrag Mika Petrović je apsolvent pedagogije koji boluje od cerebralne paralize. Prijatelji ga znaju kao jednu od najpozitivnijih osoba. 

.

Vredi pročitati "Summa atheologiae"

Teolog Branko Sekulić za ovu nedelju preporučuje knjigu Borisa Dežulovića "Summa atheologiae", koja govori o pogledu ateiste na verska pitanja.

.

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived…

.

Vredi pročitati "Uspeh, što da ne"

Novinarka Marija Grbić za ovu nedelju preporučuje knjigu "Uspeh, što da ne", autora Džeka Kenfilda.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo