.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Črna mati zemla"

14.01.2016.

Beogradski pisac i muzičar Vladimir Arsenijević za ovu nedelju nam je preporučio knjigu hrvatskog mladog pisca Kristiana Novaka "Črna mati zemla".

.

"U pitanju je dosta interesantan naslov. Reč je o jednoj čudnoj kombinaciji savremene urbane hrvatske proze, s jedne strane, i jako uznemirujućeg psihološkog horora. Priča je smeštena u Zagorju i ispričana zagorskim narečjem i takođe ima jako intenzivnu psihološku komponentu, koja na nekim stranama ledi krv u žilama i zaista vozi čitaoca na jedan način na koji nismo navikli od savremenih prozaista", kazao nam je Arsenijević i nastavio:

novak jpgfoto autora: jutarnji.hr 

"To nije besprekorna knjiga ali je knjiga koja je uspešno pomerila jedan, sada već dosta ukanalisani diskurs  u hrvatskoj prozi, i utoliko je tamo nagrađena nagradom Jutarnjg lista prošle godine. Nadam se da je očekuje srpsko izdanje tokom ove godine od strane jednog malog, ali dosta agilnog izdavača u Srbiji."

I.M.

 

.
Glumica Milica Grujičić za ovu nedelju nam je preporučila knjigu "Vernon Trodon", autorke Virdžini Depent .
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
.
Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?