...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Salon knjiga do nedelje na Novosadskom sajmu

08.03.2017.

Trenutno se u Novom Sadu dešava Salon knjiga! Na Novosadskom sajmu možete da nađete mnoštvo knjiga i to na popustima, a ulaz na Salon je besplatan!

.

Salon knjiga okupilja izlagače iz oblasti književnosti, izdavaštva i medija, promoviše bibliotečku struku, srpske izdavače iz regiona, izdavače na jezicima nacionalnih zajednica i slično. Uz to, na svakom štandu možete da nađete mnoštvo knjiga na popustu!

U subotu u 14 sati počinje Evropski fejsbuk pesnički festival, a tokom ovih dana na Salonu knjiga možete da upoznate mnogo književnika, učestvujete u promocijama knjiga, časopisa i izdanja.

Pored Salona knjiga u istom prostoru dešava se Festival ilustracije knjige "BookILL fest". U okviru programa biće dodeljene nagrade za najbolje ilustracije na osnovu međunarodnog konkursa na koji je pristiglo oko 2.000 ilustracija iz 28 država! Žiri će dodeliti nagrade u četiri kategorije: za najbolje ilustracije pesničkih i proznih knjiga, knjiga za decu i za foto-ilustracije knjiga.

Pored knjiga i ilustracija, na Novosadskom sajmu možete i da se raspitate o studijskim programima na mnogim fakultetima, kao i o programima srednjih škola koje vas zanimaju, zato što se paralelno dešava i Sajam obrazovanja "Putokazi".

Takođe, u prvom delu sajma možete da obiđete izložbu umetnosti "Art ekspo". Izložba je prodajnog i promotivnog karaktera, a predstaviće slikare i galeriste, umetnike koji stvaraju u nesvakidašnjim tehnikama i afirmišu različite stilske pravce.

Sve ove manifestacije traju do nedelje 12. marta.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo