...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Kultura / Knjiga

Pula: sajam knjiga koji spaja

04.12.2014.

   Knjiga, strip, muzika i film obeležiće 20. po redu sajam, tematski u vezi sa stogodišnjicom od početka Prvog svetskog rata. Održaće se rekordnih 117 događanja: promocija knjiga i autora, okruglih stolova, panel diskusija, stručnih skupova, izložbi, performansa, filmova, koncerata.

.

   Sa(n)jam knjige u Istri otvara se 4. decembra u podne u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Ceremoniju otvaranja upotpuniće muzika Catch-Pop String-Strong i Livio Morosina

   20. po redu sajam tematski je u vezi sa stogodišnjicom od početka Prvog svetskog rata, jednostavno nazvano 1914. do 14. decembra održaće se rekordnih 117 događanja: promocija knjiga i autora, okruglih stolova, panel diskusija, stručnih skupova, izložbi, performansa, filmova, koncerata.

   Na sajmu učestvuje 350 domaćih i inostranih autora, među kojima su značajna imena srednjoevropske kulturne scene, savremeni književnici, istoričari, intelektualci, kulturolozi, umetnici.

   Sajam predstavlja više od 15.000 naslova koje će izložiti 250 hrvatskih i stranih izdavača, a cene knjiga su snižene od 10% do 70%, dok će svakodnevno u određenom terminu biti i Happy Hour kada su aktivni dodatni popusti.

   Sajam ove godine u žarište postavlja strip - programom Jučerašnji svijet u stripu, sa autorima grafičkih novela koji obrađuju temu Prvog svetskog rata. U Pulu dolazi sjajna gošća iz Kanade Nina Bunjevac, gost iz Beograda Aleksa Gajić, Francuzi Kris & Maël, kao i dobro poznati hrvatski autori Igor Kordej i Darko Macan.

   Posebna novost je i Stripovska ulica – Via dei fumetti – Strip Strasse u pulskoj Maksimijanovoj ulici, a u čitaonici i galeriji Srpskog kulturnog centra u Istri svakodnevno će biti otvorena strip čitaonica, strip-knjižara i galerija s izložbom Alekse Gajića Strip tavan Alekse Gajića. Zanmilvost ove godine je i filmski program koji prati strip: od 8. do 12. decembra održače se Revija filma: filmovani strip u Kinu Valli.

   Poslednji dan Sajma, 14. decembra, dodeljuju se nagrade: jedanaesti Kiklop i druga po redu – Čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki. Više detalja o ovom događaju možete nači na www.sanjamknjige.hr.

   V.K.

 

Možda te još zanima:

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Sajam obrazovanja u Beogradu

Sajam EduFair biće održan 10. marta u Beogradu u hotel Metropol. U vremenu u kome tehnologija munjevito napreduje, pa time menja…

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

.

KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti

Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Novi Sad organizuje KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti. Ove godine sajam će biti održan u…

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo