...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

"Presingov" konkurs

12.03.2015.

    Udruženje za afirmaciju kulture Presing i Konkursi regiona raspisali su drugi po redu Konkurs za neobjavljenu knjigu poezije ili proze, koji je otvoren do 31. marta.

.

   Na konkursu mogu učestvovati autori iz bivših jugoslovenskih republika koji pišu na srpskom, hrvatskom, bošnjačkom ili crnogorskom jeziku. Ostali autori uz original treba da pošalju i prevod radova. Organizatori kažu da tematskih ograničenja nema.

   Svaki autor/autorka može učestvovati sa jednom zbirkom kratkih priča ili pesama. Presing će finansirati štampanje knjige koja se izdvoji objektivnim kvalitetom, bilo da se radi o prozi ili poeziji.

   Autoru čija zbirka priča/pesama bude štampana pripašće 65 primeraka od ukupnog tiraža. Pobednički rad neće dobiti honorar.

   Rukopise potpisane punim imenom i prezimenom potrebno je poslati mejlom na adresu presing.konkurs@gmail.com. Formati za slanje su .doc ili .docx. Uz rukopis je potrebno priložiti i kratku biografiju i broj mobilnog telefona.

   Konkurs je otvoren do 31. marta. Uži izbor će biti određen 5. aprila, a ime pobednika do 10. aprila 2015. godine.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo