...
TRENUTNO23:00 - 00:00IN teen

Kultura / Knjiga

"Presingov" konkurs

12.03.2015.

    Udruženje za afirmaciju kulture Presing i Konkursi regiona raspisali su drugi po redu Konkurs za neobjavljenu knjigu poezije ili proze, koji je otvoren do 31. marta.

.

   Na konkursu mogu učestvovati autori iz bivših jugoslovenskih republika koji pišu na srpskom, hrvatskom, bošnjačkom ili crnogorskom jeziku. Ostali autori uz original treba da pošalju i prevod radova. Organizatori kažu da tematskih ograničenja nema.

   Svaki autor/autorka može učestvovati sa jednom zbirkom kratkih priča ili pesama. Presing će finansirati štampanje knjige koja se izdvoji objektivnim kvalitetom, bilo da se radi o prozi ili poeziji.

   Autoru čija zbirka priča/pesama bude štampana pripašće 65 primeraka od ukupnog tiraža. Pobednički rad neće dobiti honorar.

   Rukopise potpisane punim imenom i prezimenom potrebno je poslati mejlom na adresu presing.konkurs@gmail.com. Formati za slanje su .doc ili .docx. Uz rukopis je potrebno priložiti i kratku biografiju i broj mobilnog telefona.

   Konkurs je otvoren do 31. marta. Uži izbor će biti određen 5. aprila, a ime pobednika do 10. aprila 2015. godine.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Kakve priče znate o Petrovaradinu?

Da li znate neku zanimljivu priču ili legendu o Petrovaradinu? Ukoliko znate, podelite je na novoj platformi "Priče iza gradova",…

.

Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva

Otvoren je novi javni Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

.

Raspisan konkurs za "Uhvati film" 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala "Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji…

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

  • 21:00 Bluegrass
  • 22:00 Superoperater
  • 23:00 IN teen

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo