...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

O digitalnim pravima u Prostoru

27.11.2019.

Promocija publikacije "Greška 404: Digitalna prava u Srbiji 2014-2019" biće održana u petak 29. novembra od 19.30 časova u kreativnom centru Prostor (Beogradska 11, Petrovaradin).

.

Tim SHARE Fondacije je pre pet godina počeo da dokumentuje povrede digitalnih prava i sloboda u Srbiji i do sada klasifikovao i opisao više od 500 slučajeva.

Osim ličnog svedočenja ljudi koji su bili na meti napada, knjiga sadrži analizu nekih od najznačajnijih slučajeva, kao i trendova u domaćim i međunarodnim okvirima bezbednosti na internetu. Kroz publikaciju i zapažanja do kojih su došli vodiće vas Filip Milošević ispred Share fondacije.

greska1 jpg

Knjiga tematski pokriva pojedine oblasti monitoringa digitalnih prava, odnosno, tehničke napade, povrede privatnosti, pretnje i pritiske, onlajn manipulacije, kao i druge vrste rizika.

Digitalna verzija knjige će biti slobodno dostupna, dok će svi koji doniraju 1.000 ili više dinara dobiti štampani primerak publikacije.

Program je besplatan i realizovan je u okviru projekta "Pokreni promenu, budi promena" u saradnji sa OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad.

M.M.

Možda te još zanima:

.

Reshare umesto aviončića

Nekima je već stigao novi stiker na Instagram. U pitanju je taster Reshare koji menja aviončić na koji smo svi…

.

Pravila lepog ponašanja jednog telefona

U poslednjih deset godina tehnologija je toliko postala deo naše svakodnevice, da više ni ne gledamo dvaput osobu koja šeta…

.

Čije je naše pravo slobode govora?

Internet je poslednjih godina postao virtuelna stanica za sajber ratnike, koji koriste društvene platforme kako bi ispoljili svoje mišljenje, vodeći…

.

Kako ne posedovati ništa, a imati sve?

Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako ne posedovati ništa, a…

.

Google Fast Share

Kompanija Google mogla bi uskoro da objavi novu alatku za Android pod nazivom Fast Share. U pitanju je alatka za…

.

Bolji i drugačiji digitalni detoks

Može li se i kako održati dvodnevni događaj po "zero waste" protokolu i šta je potrebno za digitalni detoks, glavne…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo