...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Kultura / Knjiga

Konkurs za prvu knjigu u 2015. godini

01.02.2015.

   Konkurs je otvoren od 01. februara do 15. marta 2015. godine. Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki - www.biblioso.org.rs

.

   Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” u Somboru raspisala je konkurs za neobjavljen rukopis prve knjige za 2015. godinu, koji je otvoren do 15. marta.

   Edicija Golub predstavlja ponovno ustanovljenu ediciju Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" koja podrazumeva izdavanje prve knjige neafirmisanog književnog autora koji nema prethodno objavljena izdanja.

   Konkurs je namenjen autorima koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Izdavač poziva autore da predaju zbirke pesama, zbirke pripovedaka i romane, a u saopštenju povodom ovog zanimljivog konkursa stoji da jedan autor može poslati jedan rukopis.

   Nagrada za pobednika konkursa je, svakako, objavljivanje knjige, ali u taj paket spada i organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija autora u književno stvaralačke tokove, sprovodeći programe predstavljanja knjige u Somboru ali i drugim gradovima.                                                                

   Rukopise treba poslati elektronskom poštom na mail adresu konkursgolub@gmail.com u dva mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju. Radove slati u Word formatu, ne u PDF.

   Konkurs je otvoren od 01. februara do 15. marta 2015. godine. Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki - www.biblioso.org.rs, kao i na internet prezentaciji - www.konkursiregiona.net i www.prozaonline.com. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Jovan Zivlak, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković.

   Naziv Golub potiče od “Ilustrovanog lista za srpsku mladež” koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove Dučić, Šantić, Ilić, Nušić i Crnjanski.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

.

Prijavi se za #AmChamps007-Mladi lideri promena

Konkurs za sedmu generaciju programa AmChamps predstavlja jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji će okupiti 40 odabranih učesnika, 20 studenata i…

.

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za nedostajuća zanimanja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine…

.

Zakorači u svet novih ideja

Sredinom oktobra, raspisan je konkurs za najbolju studentsku inovativnu ideju u okviru projekta "Space4Women – Zakoračimo u svet novih ideja". 

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

.

Lokomotiva - prva pomoć za ideje mladih

Nije nepoznanica da kreativni mladi ljudi odustaju od svojih ideja zato što ne mogu da pronađu osobu ili organizaciju koja…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Pokretač

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo