...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Kultura / Knjiga

Konkurs za prvu knjigu u 2015. godini

01.02.2015.

   Konkurs je otvoren od 01. februara do 15. marta 2015. godine. Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki - www.biblioso.org.rs

.

   Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” u Somboru raspisala je konkurs za neobjavljen rukopis prve knjige za 2015. godinu, koji je otvoren do 15. marta.

   Edicija Golub predstavlja ponovno ustanovljenu ediciju Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" koja podrazumeva izdavanje prve knjige neafirmisanog književnog autora koji nema prethodno objavljena izdanja.

   Konkurs je namenjen autorima koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Izdavač poziva autore da predaju zbirke pesama, zbirke pripovedaka i romane, a u saopštenju povodom ovog zanimljivog konkursa stoji da jedan autor može poslati jedan rukopis.

   Nagrada za pobednika konkursa je, svakako, objavljivanje knjige, ali u taj paket spada i organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija autora u književno stvaralačke tokove, sprovodeći programe predstavljanja knjige u Somboru ali i drugim gradovima.                                                                

   Rukopise treba poslati elektronskom poštom na mail adresu konkursgolub@gmail.com u dva mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju. Radove slati u Word formatu, ne u PDF.

   Konkurs je otvoren od 01. februara do 15. marta 2015. godine. Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki - www.biblioso.org.rs, kao i na internet prezentaciji - www.konkursiregiona.net i www.prozaonline.com. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Jovan Zivlak, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković.

   Naziv Golub potiče od “Ilustrovanog lista za srpsku mladež” koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove Dučić, Šantić, Ilić, Nušić i Crnjanski.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Kakve priče znate o Petrovaradinu?

Da li znate neku zanimljivu priču ili legendu o Petrovaradinu? Ukoliko znate, podelite je na novoj platformi "Priče iza gradova",…

.

Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva

Otvoren je novi javni Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

.

Raspisan konkurs za "Uhvati film" 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala "Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji…

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo