...
TRENUTNO10:10 - 10:30Pesma dana

Kultura / Knjiga

Konkurs za pisce i slikare na Festivalu poezije mladih

22.01.2016.

"Festival poezije mladih" je objavio dva konkursa – za mlade pisce i mlade slikare. Taj fesitval je jedan od najstarijih književnih festivala u regionu i u maju će biti održan 48. put.

.

Mladi pisci do 27 godina iz regiona treba da konkurišu sa deset neobjavljenih pesama, umnožene u četiri primerka. Pesme treba da budu potpisane šifrom, s tim da se rešenje šifre dostavlja u posebnoj koverti, koje treba poslati na adresu Narodne biblioteke "Danilo Kiš" u Vrbasu (Maršala Tita 87).

"U Vrbasu se okupi pedesetak pisaca i deset mladih finalista koji će se boriti za glavnu nagradu – štampanje i promociju knjige, a tu su i njihovi već afirmisani gosti. Vrbas je u maju grad pesnika i s pravom nosi taj epitet grada na pesnikovoj ruci ili pesničke prestonice, kako ga je nazivao Gustav Krklec", kaže sekretar festivala Branislav Zubović.

U okviru "Festivala poezije mladih" otvoren je i konkurs za mlade slikare i slikarke "Paleta mladih". Pravo učešća imaju svi mladi akademski slikari i slikarke do 27 godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format je štafelajni. Autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi, kao i osnovne podatke: kratku biografiju, naziv rada, tehniku, format, godinu nastanka. Najboljem autoru ili autorki biće dodeljena plaketa i otkupna nagrada.

Prijave se šalju na mejl paletamladih (at) gmail.com, najkasnije do 1. aprila. Dodatne infromacije o konkursu mogu se dobiti putem telefona 021 707 566.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse…

.

U Vrbasu oboren Ginisov rekord u pravljenju palačinki

Proteklog vikenda u Vrbasu je oboren Ginisov rekord u pravljenju palačinki, u okviru humanitarnog događaja nazvanog "Chefs for life –…

.

Lupkanje, trupkanje i pevanje telom

Novosađani Ana Vrbaški i Marko Dinjaški bave se specifičnim muzičko scenskim izražajem, a nastupaju pod zajedničkim nazivom Alice in WonderBand.…

.

Konkursi za mlade pesnike i slikare

Festival poezije mladih i Paleta mladih u Vrbasu raspisali su konkurse za mlade pesnike i slikare iz Srbije i regiona.…

.

Muzika poludelih: 20 godina realnog optimizma

Još jedna godina ostala je do velikog jubileja za bend Muzika poludelih iz Vrbasa. Sledeće godine oni će proslaviti 20…

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo