...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Konkurs za mlade pesnike

14.01.2019.

U znak sećanja na pesnika Novicu Tadića raspisan je književni konkurs za mlade pesnike. Pravo učešća imaju svi autori koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu napunili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive.

.

Foto: pexels.com

Na konkurs može biti poslat samo jedan rukopis, a ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao ni izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama neće biti uzimani u obzir. 

Neobjavljene rukopise, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11000 Beograd (sa naznakom: za konkurs "Novica Tadić"), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu mejla: za konkurs "Novica Tadić").

Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora. Pored naslova i imena autora, na prvoj stranici štampanog rukopisa i rukopisa u PDF formatu treba da budu navedene poštanska i elektronska adresa i kontakt telefon. Uz elektronski primerak rukopisa pesnik treba da dostavi i skeniranu kopiju lične karte.

Rok za slanje rukopisa je 9. februar. Petočlana komisija izabraće najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije "Prisustva", nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, koja je pokrenuta u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Konkurs raspisuje Zavod za proučavanje kulturnog razvitka na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Više informacija o konkursu moguće je dobiti putem mejla vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs.

Možda te još zanima:

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo