.
Trenutno
Šta ima novo
 Predrag Novković
Kultura / Knjiga

Konkurs za mlade pesnike

14.01.2019.

U znak sećanja na pesnika Novicu Tadića raspisan je književni konkurs za mlade pesnike. Pravo učešća imaju svi autori koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu napunili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive.

.

Foto: pexels.com

Na konkurs može biti poslat samo jedan rukopis, a ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao ni izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama neće biti uzimani u obzir. 

Neobjavljene rukopise, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11000 Beograd (sa naznakom: za konkurs "Novica Tadić"), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu mejla: za konkurs "Novica Tadić").

Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora. Pored naslova i imena autora, na prvoj stranici štampanog rukopisa i rukopisa u PDF formatu treba da budu navedene poštanska i elektronska adresa i kontakt telefon. Uz elektronski primerak rukopisa pesnik treba da dostavi i skeniranu kopiju lične karte.

Rok za slanje rukopisa je 9. februar. Petočlana komisija izabraće najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije "Prisustva", nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, koja je pokrenuta u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Konkurs raspisuje Zavod za proučavanje kulturnog razvitka na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Više informacija o konkursu moguće je dobiti putem mejla vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs.

.
Mladi novosadski dramaturg i pisac Filip Grujić, dobitnik ovogodišnje nagrade na Sterijinom pozorju i autor romana "Bludni dani…
.
Kada ideja za štivo vredno čitanja dođe od momka koji je i sam napisao roman, za čiji je nacrt osvojio Ninovu stipendiju, gotovo…
.
Ne dajte kišnom vikendu da vam pokvari predstojeću nedelju!
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?