.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Konkurs za mlade pesnike

14.01.2019.

U znak sećanja na pesnika Novicu Tadića raspisan je književni konkurs za mlade pesnike. Pravo učešća imaju svi autori koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu napunili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive.

.

Foto: pexels.com

Na konkurs može biti poslat samo jedan rukopis, a ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao ni izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama neće biti uzimani u obzir. 

Neobjavljene rukopise, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11000 Beograd (sa naznakom: za konkurs "Novica Tadić"), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu mejla: za konkurs "Novica Tadić").

Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora. Pored naslova i imena autora, na prvoj stranici štampanog rukopisa i rukopisa u PDF formatu treba da budu navedene poštanska i elektronska adresa i kontakt telefon. Uz elektronski primerak rukopisa pesnik treba da dostavi i skeniranu kopiju lične karte.

Rok za slanje rukopisa je 9. februar. Petočlana komisija izabraće najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije "Prisustva", nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, koja je pokrenuta u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Konkurs raspisuje Zavod za proučavanje kulturnog razvitka na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Više informacija o konkursu moguće je dobiti putem mejla vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?