...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: "Autopilot" Darka Šeparovića

24.10.2016.

Zagrebačka kantuatorka Sara Renar, koja će uskoro svirati u Novom Sadu, preporučila vam je zbirku poezije mladog pesnika i arhitekte Darka Šeparovića "Autopilot". 

.

Dobitnik nagrade Na vrh jezika napisao je zbirku poezije koja je jedna od onih knjiga koja predstavlja novi glas generacije koja dolazi. Kako kaže Sara, ovo delo je odličan primer dobro napisane poezije.

"Preporučila bih im definitivno Šeparovićevu zbirku "Autopilot". Mislim da je to jedan sjajan primer savremene urbane pametno pisane poezije sa srcem", rekla je Sara.

darko jpg

Darko Šeparović piše stihove koji ubrzo mogu postati refreni nečije pesme ili odlične poštapalice. Kako je objašnjeno na sajtu modernavremena s takvom opremom, u kojoj se nazire i njegova profesija arhitektura u ovu zbirku je stvarno ugrađen autopilot. Zbirka sigurno leti i bez puno guranja i intervencija, a meko sleće na bolje stranice naše savremene poezije.

Nagrađivana zagrebačka kantautorka Sara Renar nastupiće 27. oktobra u Gerili gde će promovisati svoj treći album "Tišina". Svirka će početi u 21 čas, a cena karte u pretprodaji biće 200 dinara, dok će na dan nastupa karta koštati 300 dinara. 

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo