...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: "Autopilot" Darka Šeparovića

24.10.2016.

Zagrebačka kantuatorka Sara Renar, koja će uskoro svirati u Novom Sadu, preporučila vam je zbirku poezije mladog pesnika i arhitekte Darka Šeparovića "Autopilot". 

.

Dobitnik nagrade Na vrh jezika napisao je zbirku poezije koja je jedna od onih knjiga koja predstavlja novi glas generacije koja dolazi. Kako kaže Sara, ovo delo je odličan primer dobro napisane poezije.

"Preporučila bih im definitivno Šeparovićevu zbirku "Autopilot". Mislim da je to jedan sjajan primer savremene urbane pametno pisane poezije sa srcem", rekla je Sara.

darko jpg

Darko Šeparović piše stihove koji ubrzo mogu postati refreni nečije pesme ili odlične poštapalice. Kako je objašnjeno na sajtu modernavremena s takvom opremom, u kojoj se nazire i njegova profesija arhitektura u ovu zbirku je stvarno ugrađen autopilot. Zbirka sigurno leti i bez puno guranja i intervencija, a meko sleće na bolje stranice naše savremene poezije.

Nagrađivana zagrebačka kantautorka Sara Renar nastupiće 27. oktobra u Gerili gde će promovisati svoj treći album "Tišina". Svirka će početi u 21 čas, a cena karte u pretprodaji biće 200 dinara, dok će na dan nastupa karta koštati 300 dinara. 

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Hiljadu čudesnih sunaca"

Dvadesetšestogodišnja Senka Ždero masterirala je na FTN-u u Novom Sadu, a trenutno je na doktorskim studijama na Poljoprivrednom fakultetu, na Departmanu za…

.

Vredi pročitati: "Beži, Zeko, beži"

Novosadski muzičar Nemanja Mihailović Kovinac, koji se sa velikim uspehom bavi kako klasičnom muzikom, gde svira fagot, tako i džezom,…

.

Vredi pročitati: "Mi, deca sa stanice Zoo"

Mlada dizajnerka iz Novog Sada, Milana Bogunović nam je za ovu nedelju preporučila knjigu sa kojom su se već susrele…

.

Vredi pročitati: Fotografija od ideje do realizacije

Višnja Šešum (Milić) je devojka koja je pre nekoliko godina odlučila da izađe iz velike korporativne mašine i krene putem…

.

Vredi pročitati: "Mistični kabare"

Glumica Isidora Vlček je Akademiju umetnosti završila u Novom Sadu, gde je i rođena. Osim glumom, bavi se i muzikom…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo