...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: Autobiografija Fredija Merkjurija

18.04.2016.

Knjiga "Fredi Merkjuri: Život ispričan sopstvenim rečima" najvernija je autobiografija omiljenog pevača grupe Queen. U knjizi su sakupljeni razni intervjui poznatog muzičara, pa čak i oni koji nikada nisu bili objavljeni. Autori knjige o ekstravagantnom pevacu su Gred Brooks i Simon Lupton koji su skupili sve što su mogli, dok je predgovor napisala Fredijeva majka Jer Bulsara. 

.

Upravo ovu knjigu preporučio vam je di-džej i producent Vladimir Aćić koji kaže da je bitno pokazati i onu drugu, ne tako lepu stranu priče.

"Ova knjiga je na mene ostavila najjači utisak. Knjiga govori o njegovom životu i stvaralaštvu i prilično je poučna. Zapravo, imate jedinstvenu priliku da pročitate iz prvog lica kako je izgledao život najveće muzičke legende", kaže Vladimir.

Fredijeva priča ispričana je njegovim rečima, a to su umesto njega zapisali najbliži. Iako je na sceni bio više od 20 godina, Fredi je bio vrlo povučena osoba. Izbegavao je intervjue jer se osećao neprijatno u društvu nepoznatih osoba. Autobiografija će vas odvesti na putovanje kroz karijeru legendarne grupe Queen, kroz njihove raspade i ponovna okupljanja. Vladimir takođe dodaje da je knjiga bitna onima koji žele da se bave bilo kojim vidom performansa.

"U knjizi generalno možete pročitati stvari o muzici i izvođačima, šta su radili, šta ipak nisu trebali da urade i kakav život vode", rekao je Vladimir i dodao da je lično oduševljen tim štivom.

U knjizi se takođe nalaze i četiri priloga fotografija u boji koje prate Fredijev život. Knjiga detaljno opisuje Fredijevu ličnu priču o traganju za ostvarenjem snova, nastajanju mnogih pesama i zajedničkom radu na albumima. Ukoliko vas zanima život jednog od največih muzičkih ikona Fredija Merkjurija, obavezno pročitajte knjigu "Freddie Mercuri: Život ispričan sopstvenim rečima".

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Uspeh, što da ne"

Novinarka Marija Grbić za ovu nedelju preporučuje knjigu "Uspeh, što da ne", autora Džeka Kenfilda.

.

Vredi pročitati: "Ciljevi"

Preporuka knjige za ovu nedelju dolazi "sa izvora", iz Gradske biblioteke Novog Sada. Ljiljana Maširević je bibliotekarka u ogranku "Stevan…

.

NOFEK broj 7: tri dana druženja s knjigom

Novosadski festival knjige NOFEK održava se ove godine po sedmi put, u periodu od 8. do 10. septembra u bašti…

.

Vredi pročitati "Kontakt"

Studentkinja komunikologije Jelisaveta Zubac za ovu nedelju preporučuje roman "Kontakt" Karla Sejgana.

.

Vredi pročitati: "Naopačke: Škola obrnutog sveta"

Multimedijalni umetnik Igor Stević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Naopačke: Škola obrnutog sveta" urugvajskog autora Eduarda Galeana.

.

Vredi pročitati "Bogate devojke"

Aleksandra Bučko iz EU info pointa za ovu nedelju preporučuje knjigu "Bogate devojke" autorke Zilke Šojerman.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo