...
TRENUTNO16:10 - 16:20Pesma dana

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: Autobiografija Fredija Merkjurija

18.04.2016.

Knjiga "Fredi Merkjuri: Život ispričan sopstvenim rečima" najvernija je autobiografija omiljenog pevača grupe Queen. U knjizi su sakupljeni razni intervjui poznatog muzičara, pa čak i oni koji nikada nisu bili objavljeni. Autori knjige o ekstravagantnom pevacu su Gred Brooks i Simon Lupton koji su skupili sve što su mogli, dok je predgovor napisala Fredijeva majka Jer Bulsara. 

.

Upravo ovu knjigu preporučio vam je di-džej i producent Vladimir Aćić koji kaže da je bitno pokazati i onu drugu, ne tako lepu stranu priče.

"Ova knjiga je na mene ostavila najjači utisak. Knjiga govori o njegovom životu i stvaralaštvu i prilično je poučna. Zapravo, imate jedinstvenu priliku da pročitate iz prvog lica kako je izgledao život najveće muzičke legende", kaže Vladimir.

Fredijeva priča ispričana je njegovim rečima, a to su umesto njega zapisali najbliži. Iako je na sceni bio više od 20 godina, Fredi je bio vrlo povučena osoba. Izbegavao je intervjue jer se osećao neprijatno u društvu nepoznatih osoba. Autobiografija će vas odvesti na putovanje kroz karijeru legendarne grupe Queen, kroz njihove raspade i ponovna okupljanja. Vladimir takođe dodaje da je knjiga bitna onima koji žele da se bave bilo kojim vidom performansa.

"U knjizi generalno možete pročitati stvari o muzici i izvođačima, šta su radili, šta ipak nisu trebali da urade i kakav život vode", rekao je Vladimir i dodao da je lično oduševljen tim štivom.

U knjizi se takođe nalaze i četiri priloga fotografija u boji koje prate Fredijev život. Knjiga detaljno opisuje Fredijevu ličnu priču o traganju za ostvarenjem snova, nastajanju mnogih pesama i zajedničkom radu na albumima. Ukoliko vas zanima život jednog od največih muzičkih ikona Fredija Merkjurija, obavezno pročitajte knjigu "Freddie Mercuri: Život ispričan sopstvenim rečima".

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo