...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Janjiću nagrada Biće i jezik

24.03.2016.

Godišnja nagrada "Biće i jezik" za 2016. godinu, koju dodeljuju Savet za očuvanje misaonog nasledja Radomira Konstantinovića i Zavod za kulturu Vojvodine, pripala je Stefanu Janjiću iz Novog Sada za esej Svodljivost i fraza.

.

Konkurs za nagradu raspisan je 11. februara, a o najboljem radu odlučivao je žiri u sastavu Radmila Gligić, Filip David, Alpar Lošonc, Svetislav Jovanov i Aleksandra Djurić Bosnić.

Nagrada "Biće i jezik" dodeljuje se u cilju podsticanja i afirmisanja esejističkog pristupa filozofskim, sociološkim i kulturološkim aspektima savremene društvene prakse i kulturnih modela.

Nagrada se sastoji od novčanog dela u iznosu od 100.000 dinara, uz publikovanje nagradjenog eseja u časopisu Interkulturalnost.

Stefanu Janjić nagradu će dodeliti predsednica Saveta za očuvanje misaonog nasledja Radomira Konstantinovića Latinka Perović na svečanosti 12. aprila u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Janjić je dvostruki dobitnik Izuzetne nagrade Senata Univerziteta u Novom Sadu za naučni rad, a 2015. godine dobio je i NIN-ovu stipendiju za roman u nastanku.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Rad, odmor i burnout kao inspiracija za savremeno umetničko stvaralaštvo

“Kao da mirovanja nikada nije bilo. Kao da smo uvek hodali i trčali, bez prestanka i bez milosti. Kao da…

.

Lavirint medijskih manipulacija i dezinformacija

U četvrtak su u novosadskom Kreativnom distriktu otvorena vrata "Medijskog lavirinta", interaktivne izložbe čiji je cilj edukacija o medijskim manipulacijama…

.

Neinformisanost je ubila mačku

Demokratija, tehnologija i obrazovanje učinili su od Evrope dvadeset i prvog veka veoma prijatno mesto, u kome gotovo da nema…

.

Budimpešta kao prvi korak do svetskih univerziteta

U današnje vreme, već nakon završene osnovne škole pred decu se stavlja velika odluka i pitanje šta će, potencijalno, postati…

.

Dogs in Kavala: Sonična nit

Beogradski garažni indi surf trio Dog in Kavala konačno se oglasio prvim albumom. U pitanju je izdanje "Zubi" na kome se…

.

Čije je naše znanje?

Šta je jedna od prvih stvari koju vas nauče kada krenete u školu? Da prepisivanje nije dozvoljeno. Ali avaj, ko…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo