.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Knjiga nedelje: Zen i umetnost održavanja motocikla

24.06.2019.

Neprestano istraživajući muzičke žanrove i domete u ovoj oblasti, mladi novosadski muzičar Luka Mejdžor (Luka Major) realizovao je dva projekta: Major M i Wavelet. Jedan u sebi nosi duh modernog elektronskog svetla dok je drugi obojen jarkim bojama retro prog roka. Nema tu ograničenja, samo želje da se dešifruje još jedna stranica u velikom zaveštanju tonova. A spremite se i za njegov prvi solo album! Ona nam je za ovu nedelju preporučio naslov “Zen i umetnost održavanja motocikla” američkog pisca Roberta Pirsinga.

.

Jedan od najčitanijih filozofskih romana svih vremena, kultna knjiga osamdesetih godina. Smatra se jednom od najuzbudljivijih knjiga u američkoj literaturi i dalje inspiriše milione ljudi. Priča o letnjem putovanju oca i sina na motociklu od Minesote do Kalifornije nije samo lična ispovest o borbi protiv duhova prošlosti, već i filozofska odiseja koja odgovara na osnovna pitanja egzistencije i mišljenja.

dqfe556 jpg

Kritičar "Njujork tajmsa" ovo delo uporedio je sa "Mobi Dikom". Roman je prodat u pet miliona primeraka nakon što ga je odbio 121 izdavač, zbog čega se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda kao najviše puta odbijeni bestseler.

 

.
Posle sjajnog koncerta Gitariste Daniela Bežea i French Jazz Banda u Kulturnoj stanici Svilara, zamolili smo ovog muzičara da preporuči…
.
U potrazi za skloništem od vrelih dana, još vrelija preporuka za ovonedeljne događaje...
.
Nije nepoznanica da kreativni mladi ljudi odustaju od svojih ideja zato što ne mogu da pronađu osobu ili organizaciju koja bi u…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?