.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Kultura

Kezz otkriće proleća

24.03.2015.

Autorski projekat "Kezz" Kikinđanke Tamare Ristić ušao je u uži izbor od tri pesme na konkursu mreže World Music Network iz Londona. To znači da će se Tamarina pesma "Moma" naći na kompilaciji koja će biti emitovana na BBC radiju i tako će doživeti svetsku promociju, jer će je čuti veliki broj slušalaca.

.

Na konkurs koji je World Music Network organizovao u saradnji sa BBC radijom i Songlinesmagazinom, uvrštena je 31. pesma autora iz celog sveta.

"Konkurs sam sama pronašla preko interneta i videla da je uslov da se pošalje jedna pesma koja nema izdavača", kaže Tamara i objašnjava zbog čega se odlučila za taj muzički žanr.

"Mislila sam da se zbog pevanja može uklopiti u world music okvir pošto je pevanje dosta inspirisano našom tradicionalnom muzikom. To je nekako najprirodnije što nosim u sebi. Mnogo volim da pevam našu izvornu muziku koja me dosta inspiriše", navodi Tamara.

Njena muzika zvuči posebno i zbog aparata koji koristi. U pitanju je sprava koja u sebi sadrži luper i vokoder, a korišćenje je veoma jednostavno.

"Snimim jedan lup, jednu temu koja se ponavlja pa preko toga lepim različite lejere i onda, kada napravim muzičku podlogu, počnem da pevam. Vokoder je odličan jer ima mnogo efekata za glas. Međutim, nova sam u tome i još uvek otkrivam njegove mogućnosti”, objašnjava ova mlada umetnica.

Tamara je gostovala u emisiji Popexpres plus koja se emituje na prvom programu Radio Novog Sada, gde je premijerno otpevala pesmu radnog naziva "Kiša". 

A pesmu "Moma" poslušajte ovde.

Jelena Mijatović

.
Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali uživo, ali ste…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Međunarodni festival "Prosefest" možete posetiti i ove godine od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada gde će vas…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?