...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Kampus živi, jer Oni Žive

05.11.2021.

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu poziva bivše i sadašnje “stanare” novosadskog kampusa svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom "Oni žive" o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas.

.

Pozivaju se bivši i sadašnji studenti Univerziteta u Novom Sadu kao i stanari studentskih domova svih generacija da se pridruže i uključe u stvaranje kolektivne istorije o studentskom životu. Oni to mogu učiniti tako što će omogućiti da njihove fotografije postanu deo ovog uzbudljivog, kolektivnog sećanja i izvor daljih saznanja o životu u novosadskom kampusu.

Fotografije će biti skenirane i odmah vraćene vlasnicima. U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla, tako da originali ostaju kod vlasnika.

Fotografije o životu u novosadskom kampusu biće arhivirane u okviru onlajn kolekcije pod nazivom "Oni žive" (they: live) na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topoteka i zvaničnom sajtu projekta paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Beogradu, Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Za informacija o tome kako će fotografije biti arhivirane možete pisati na mail novisad@theylive.eu. Krajnji rok za slanje fotografija 28. februar 2022.

Poziv za slanje fotografija je samo jedna od aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta "Oni žive" - studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse, u saradnji sa Domom kulture Studentski grad iz Beograda, koji je nosilac projekta. Sve se odvija pod pokroviteljstvom Fondacije "Novi Sad  - Evropska prestonica kulture" u okviru programskog luka "Budućnost Evrope".

Možda te još zanima:

.

Blokada Filozofskog fakulteta se nastavlja, profesori ne žele da napuste zgradu

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu se nastavlja, nakon neuspšenih pregovora sa policijom. U zgradi se osim predstavnika Studentskog parlamenta…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Studentski standard u procepu između želja i mogućnosti

Rast inflacije u poslednjih par godina ostavio je traga i na svakodnevne troškove života studenata. Rat u Ukrajini i globalna…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo