...
TRENUTNO13:10 - 13:20Vredi pročitati

Kultura

Izloži svoj rad u paviljonu Ars Elektronike

11.06.2021.

Fondacija "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" poziva pojedince ili grupe umetnika, kompanije, fakultete i druge institucije koje deluju u oblasti novih likovnih medija i savremenih umetničkih praksi da se prijave na Javni konkurs za izlaganje na nacionalnom paviljonu Ars Elektronike, koji će biti realizovan u okviru Kaleidoskopa kulture 2021. godine. Rok za prijavu na konkurs je 6. jul 2021.

.

Pobednički rad bi trebalo da bude od nacionalnog značaja u vidu prikaza i građenja kapaciteta srpskog umetničkog izraza, dok otvorenom konkursu kredibilitet daje institut Ars Elektronika koji predstavlja najprestižniju evropsku instituciju za razvoj i eksperiment na polju transmedijske umetnosti i novih likovnih medija.

Paviljon Ars Elektronike biće smešten u objektu 11, u Kreativnom distriktu (Kineska četvrt). Celokupni objekat treba da bude iskorišćen i inkorporiran kao delo. Prema propozicijama konkursa, rad mora da bude u domenu novih likovnih medija i savremenih umetničkih praksi u vidu interaktivne instalacije, kreativnog kodiranja, digitalne umetnosti, video-arta i mapinga, skulpture u proširenom prostoru, augmentovane realnosti, virtuelne realnosti, generisane umetnosti, animacije, efemerne arhitekture, transmedijalne umetnosti, mehatronike i drugih eksperimentalnih umetničkih medijuma.

Pred učesnicima konkursa je zadatak da urade i predaju idejna rešenja za izlaganje na nacionalnom paviljonu na osnovu kog će biti raspisana nabavka za uslugu realizacije odabranog idejnog rešenja. 

Konkursne radove možete predati isključivo preko Portala javnih nabavki u skladu sa detaljnim uputstvima za pravilno imenovanje dokumenata. Svi učesnici su obavezni da u okviru konkursa dostave odgovarajuću dokumentaciju, koju možete pronaći na zvaničnom sajtu EPK-a. Pravo učešća na konkursu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, samostalni umetnici, umetničke grupe, radnici u IT sektoru, kulturni radnici i lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, IT industrije i drugo.

Rezultati konkursa biće objavljeni 12. jula 2021.


Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo