...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Kultura

Irie FM na Jelen Demofestu

14.05.2015.

Beogradski reggae sastav Irie FM je novi izvođač najvećeg regionalnog festivala demo bendova Jelen Demofest, a sviraće druge festivalske večeri u revijalnom dijelu programa. Osmočlani bend je nastupao još 2009. godine na Demofestu, ali u sklopu takmičarskog programa, pa će pored grupe M.O.R.T, pobednika Jelen Demofesta 06, publika moći da čuje i vidi još jedan bivši demo sastav u ulozi glavnih izvođača.

.

Beograđani će nastupiti uz tuzlanski Punkart, koji je prošle godine završio na drugom mestu. Osmi Jelen Demofest će biti održan u Banjaluci od 16. do 18. jula, a mesto njegovog održavanja će uskoro biti poznato. 

Inače, Irie FM sviraju od 2001. godine, a iza sebe imaju desetine demo i studijskih radova, te album "Skills Of The Youths". Počeci benda u vezi su sa tradicionalnim roots reggae dubom, sa dosta "jazzy" duvačkih elemenata, a kako je bend sazrevao njihova muzika je dobila soul, funk i disco senzibilitet. Priznati kao nosioci pravog roots reggae duha, Irie FM su 2006. pozvani da otvore koncert Capletona iz Jamajke, najvećeg dancehall umetnika današnjice.

Irie FM trenutno rade na drugom studijskom albumu za koji kažu da će se razlikovati od prethodnog izdanja, te će se osetiti i uticaji nekih drugih muzičkih žanrova. To pokazuje i novi singl "Svi", koji se nedavno pojavio na YouTube-u, a kako sve to zvuči uživo, čućemo premijerno na Jelen Demofestu.

Organizatori Jelen Demofesta odlučili su da period čekanja na rezultate žirija i imena 30 demo takmičarskih sastava koja će biti poznata tokom juna, učine što kraćim i zabavnijim.

Zbog toga Jelen Demofest u saradnji sa Jelen pivom, glavnim sponzorom festivala, organizuje nagradnu igru za sve prave Demofestovce, u kojoj mogu učestvovati svi posetioci ovog festivala. 

Naime, svi koji žele da učestvuju u nagradnoj igri mogu da ispune aplikaciju koja se nalazi na zvaničnoj Facebook stranici festivala www.facebook.com/Demofest i treba da pošalju kolaž svojih fotografija sa bilo kojih od dosadašnjih izdanja Jelen Demofesta. Kolaž moraju činiti najmanje 3 fotografije. U naslovu maila treba pisati "Za JDF nagradnu igru", a opis fotografije treba biti odgovor na pitanje "Zašto volim Jelen Demofest?".

O najboljim idejama odlučuje broj lajkova ispod fotografija, postavljenih u zasebnom albumu na zvaničnoj Facebook stranici festivala. 

Poslušajte novi singl.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Dizajniraj plakat za Demofest

Demofest poziva sve kreativce iz regiona mlađe od 35 godina da se prijave na konkurs za najbolji plakat “Goran V.…

.

Slonz: Sve zavisi od nas

Reč Slonz možda ne znači ništa, ali istoimeni bend svakom ljubitelju i poštovaocu čvrste, autorske, iskrene i uz sve to…

.

Na Demofest se prijavilo 458 bendova

Na upravo završeni konkurs baanjalučkog Demofesta prijavilo se 458 demo bendova sa područja cele bivše Jugoslavije, saopštili su organizatori ovog…

.

Konkurs za Demofest otvoren još tri dana

Organizatori banjalučkog Demofesta saopštili su da je konkurs za sve regionalne demo bendove, koji žele da nastupe u takmičarskom delu…

.

Raspisan konkurs za 11. Demofest

Najveći regionalni festival demo bendova u ovom delu Evrope, banjalučki Demofest, po 11. put otvorio je konkurs za sve demo bendove…

.

Balkanizacija Evrope!

Može se slobodno reći kako je masovna histerija novog doba, koju prate teroristički napadi, izbegličke krize i celokupno nezadovoljstvo stanovništva,…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo