...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Iluzije slobode: reciklaža morala

10.03.2015.

   Festival "Iluzije slobode" održaće se u maju u Novom Bečeju, a do tada se organizuju benefit žurke da bi se skupilo dovoljno novca za kvalitetne i zanimljive bendove, ali i društveno-korisne akcije.

.

   Naredni benefit događaj održaće se u Društvenom centru u Novom Sadu. U 21 sat počinje književno veče sa temom "Da li je stvarnost pobedila njuz.net?" na kom učestvuju Miroslav Kovač Korov, Milorad Novaković i Momčilo Bakrač.

   U 21.30 časova počinje svirka sa bendovima JKMAMKK, odnosno Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj iz Novog Bečeja i Prljavi dripci iz Beograda. Ulaz je dobrovoljni prilog koji je namenjen troškovima festivala.

   Festival "Iluzije slobode" ima i edukativni karakter, odnosno promociju očuvanja prirode, pa tako organizatori pozivaju na sortiranje vlastitog smeća i recikliranje, kako bi smanjili štetni uticaj na okruženje.

   - Ako imate viška aluminijuma, možete ga nama donirati zato što ćemo ga reciklirati, a prihod od toga nameniti organizaciji festivala. Limenke možete doneti na bilo koji događaj koji organizujemo, ili nam se javiti preko naše fejsbuk stranice Iluzije slobode Fest, rekao je jedan od organizatora Siniša Tomić.

   "Iluzije slobode" ne promovišu materijalne, već moralne vrednosti i podstiče davanje i pomaganje, kao i kreativno izražavanje.

   - Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da uz kvalitetnu muziku zajedno pošaljemo poruku da jednakost i zdrav razum treba da čine ljudski rod posebnim, a ne diskriminacija, sebičnost, samoživost i nasilje, dodao je Tomić.

   Naredna žurka će biti 21. marta u Beogradu u skvotu Inex, gde će svirati JKMAMKK i Sto maraka, dok će 28. marta u Bečeju ponovo svirati Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj, P.R.S.O. iz Sombora i Vox populi.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 27. januara do 2. februara

Kraj januara donosi veliki izbor događaja!

.

Zadovoljavamo formu, ali do suštine nismo stigli

Teatar dobrih vibracija, koji je samo jedan od programa udruženja građana Vera ljubav nada prvenstveno je bio zamišljen kao sekcija za…

.

Ford v Ferrari: brzina koja je ubila birokratiju

Žanr: Drama Režija: Džejms Mangold Uloge: Met Dejmon, Kristian Bejl, Džon Berntal

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. januara

Nastavljamo sa dobrim žurkama, izložbama i promocijama. 

.

The Witcher: Prehajpovana zabava za fanove

Žanr: Epska fantastika Stars: Henri Kavil, Freja Alan, Anja Čalotra Režija: Alik Sakharov, Šarlot Brendstrum, Aleks Garsia Lopez, Mark Jobst

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo