...
TRENUTNO17:20 - 18:00Gost O radija

Kultura

Iluzije slobode: reciklaža morala

10.03.2015.

   Festival "Iluzije slobode" održaće se u maju u Novom Bečeju, a do tada se organizuju benefit žurke da bi se skupilo dovoljno novca za kvalitetne i zanimljive bendove, ali i društveno-korisne akcije.

.

   Naredni benefit događaj održaće se u Društvenom centru u Novom Sadu. U 21 sat počinje književno veče sa temom "Da li je stvarnost pobedila njuz.net?" na kom učestvuju Miroslav Kovač Korov, Milorad Novaković i Momčilo Bakrač.

   U 21.30 časova počinje svirka sa bendovima JKMAMKK, odnosno Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj iz Novog Bečeja i Prljavi dripci iz Beograda. Ulaz je dobrovoljni prilog koji je namenjen troškovima festivala.

   Festival "Iluzije slobode" ima i edukativni karakter, odnosno promociju očuvanja prirode, pa tako organizatori pozivaju na sortiranje vlastitog smeća i recikliranje, kako bi smanjili štetni uticaj na okruženje.

   - Ako imate viška aluminijuma, možete ga nama donirati zato što ćemo ga reciklirati, a prihod od toga nameniti organizaciji festivala. Limenke možete doneti na bilo koji događaj koji organizujemo, ili nam se javiti preko naše fejsbuk stranice Iluzije slobode Fest, rekao je jedan od organizatora Siniša Tomić.

   "Iluzije slobode" ne promovišu materijalne, već moralne vrednosti i podstiče davanje i pomaganje, kao i kreativno izražavanje.

   - Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da uz kvalitetnu muziku zajedno pošaljemo poruku da jednakost i zdrav razum treba da čine ljudski rod posebnim, a ne diskriminacija, sebičnost, samoživost i nasilje, dodao je Tomić.

   Naredna žurka će biti 21. marta u Beogradu u skvotu Inex, gde će svirati JKMAMKK i Sto maraka, dok će 28. marta u Bečeju ponovo svirati Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj, P.R.S.O. iz Sombora i Vox populi.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Prihvatanje prilagođavanja

Mladi dramaturg, scenarista i književnik Filip Grujić dobitnik je nagrade Sterijinog pozorja za najbolji domaći originalni dramski tekst u 2019.…

.

Nedelja književnosti u Novom Sadu

U narednih sedam dana Novi Sad će ugostiti 20 stranih i oko 70 domaćih pisaca u okviru treće nedelje Kaleidoskopa…

.

Ridlijeva vizija sveta kojeg je ubila religija

Najava da će Ridli Skot režirati seriju "Raised by wolves" čija je priča usmerena na androide koji razvijaju čovečnost, ostavila…

.

Vredi pročitati "Ibzenove drame"

Mladi novosadski autor dokumentarnih filmova i serijala Dušan Miletić se uz svoje saradnike, u okviru udruženja Front Kulture, bavi snimanjem i…

.

TAKT Fest od ove godine ima dva podfestivala

Deveti po redu TAKT Fest, Asocijacije Kulturanova održaće se onlajn, a prijave za muzičke stvaraoce su otvorene do 10.09.2020.godine. Festival…

.

Počeo treći Kaleidoskop kulture

Otvoren je treći Kaleidoskop kulture koji će trajati do 9. oktobra, a u okviru kog će moći da se vide…

  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo