...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Kultura

Iluzije slobode: reciklaža morala

10.03.2015.

   Festival "Iluzije slobode" održaće se u maju u Novom Bečeju, a do tada se organizuju benefit žurke da bi se skupilo dovoljno novca za kvalitetne i zanimljive bendove, ali i društveno-korisne akcije.

.

   Naredni benefit događaj održaće se u Društvenom centru u Novom Sadu. U 21 sat počinje književno veče sa temom "Da li je stvarnost pobedila njuz.net?" na kom učestvuju Miroslav Kovač Korov, Milorad Novaković i Momčilo Bakrač.

   U 21.30 časova počinje svirka sa bendovima JKMAMKK, odnosno Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj iz Novog Bečeja i Prljavi dripci iz Beograda. Ulaz je dobrovoljni prilog koji je namenjen troškovima festivala.

   Festival "Iluzije slobode" ima i edukativni karakter, odnosno promociju očuvanja prirode, pa tako organizatori pozivaju na sortiranje vlastitog smeća i recikliranje, kako bi smanjili štetni uticaj na okruženje.

   - Ako imate viška aluminijuma, možete ga nama donirati zato što ćemo ga reciklirati, a prihod od toga nameniti organizaciji festivala. Limenke možete doneti na bilo koji događaj koji organizujemo, ili nam se javiti preko naše fejsbuk stranice Iluzije slobode Fest, rekao je jedan od organizatora Siniša Tomić.

   "Iluzije slobode" ne promovišu materijalne, već moralne vrednosti i podstiče davanje i pomaganje, kao i kreativno izražavanje.

   - Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da uz kvalitetnu muziku zajedno pošaljemo poruku da jednakost i zdrav razum treba da čine ljudski rod posebnim, a ne diskriminacija, sebičnost, samoživost i nasilje, dodao je Tomić.

   Naredna žurka će biti 21. marta u Beogradu u skvotu Inex, gde će svirati JKMAMKK i Sto maraka, dok će 28. marta u Bečeju ponovo svirati Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj, P.R.S.O. iz Sombora i Vox populi.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo