...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura

Hor "Schola Cantorum" u subotu u Svilari

16.05.2019.

Jedan od najboljih svetskih horova, "Schola Cantorum", koji čini 36 najtalentovanijih studenata Univerziteta Arkanzas, nastupiće u subotu 18. maja u kulturnoj stanici Svilara, u 20 časova.

.

Hor "Schola Cantorum" tokom više od 50 godina postojanja ostvario je brojne uspehe na međunarodnim takmičenjima, među kojima je i osvojena nagrada "Guido d'Arezo" na prestižnom horskom takmičenju u Italiji 1962. godine, kada je hor Univerziteta Arkanzas postao prvi američki hor koji je osvojio tu nagradu.  

Ansambl je održao brojne nastupe u svetski poznatim koncertnim dvoranama, na nacionalnoj televiziji, a bio je deo i različitih međunarodnih svečanosti. Svake akademske godine hor održi oko 20 koncerata, izvodeći raznovrstan program.

Hor iz Sjedinjenih Američkih Država biće ugošćen u Novom Sadu u okviru programa "Budućnost Evrope" u koji je uključeno više od 40 domaćih i stranih organizacija i kulturnih ustanova.

U okviru istog programa, 18. i 19. maja u holu Sportskog centra "Slana bara" biće održan treći Festival kratkih pozorišnih formi za decu "Teatar na dar 2019", na kom će nastupiti 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost biće legendarni Branko Kockica uz Pozorištance "Puž".

 

 

 

  

Možda te još zanima:

.

"Zastave budućnosti" od 28. do 30. aprila u Novom Sadu

Gotovo 200 mladih umetnika i umetnica iz oko 20 zemalja, od 28. do 30. aprila, pojaviće se u novosadskom Kreativnom…

.

EPK u naredna dva meseca organizuje programe za decu i mlade

Tokom aprila i maja programi "Škole budućnosti", "Zastave budućnosti" i "Bajke budućnosti", sa 460 umetnika iz 30 zemalja, predstaviće se kroz…

.

Yasserstain i projekat "Biti taj l1k" uče mlade o empatiji

U okviru programskog luka "Budućnost Evrope" Evropske prestonice kulture realizuje se projekat "Biti taj l1k". U okviru ovog projekta Milan Inić…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo