...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Glasajte za radio dramu RTV na međunarodnom festivalu

23.02.2016.

Radio-drama Radio Novog Sada "Dragi moj lažljivče" u režiji Tibora Vajde predstavljaće Radio-televiziju Vojvodine na Festivalu radio-drama Ujedinjenog Kraljevstva koji se održava od 22. do 27. februara 2016. godine. Taj festival se održava drugi put, a Radio-televizija Vojvodine se prvi put takmiči u kategoriji radio-drame nakon što je ušla u selekciju i u takmičarski program Festivala.

.

Specijalna emisija posvećena takmičenju je na frekvencijama Prvog programa Radio Novog Sada RTV u četvrtak, 25. februara 2016. posle vesti, od 17.10 do 18.15 časova, u vreme kada se emituje radio-drama "Dragi moj lažljivče" na Festivalu u Engleskoj u okviru takmičarskog programa. Gosti u emisiji biće reditelj Tibor Vajda, dramski umetnici, kao i urednica emisije Mirjana Petrušić. 

U četvrtak, 25. februara u 10 časova počinje i glasanje za radio-dramu "Dragi moj lažljivče".

Svi zainteresovani i ljubitelji radio-drame koji žele da podrže Radio-televiziju Vojvodine na tom prestižnom takmičenju i pomognu joj da osvoji nagradu publike,  mogu da glasaju na sajtu Festivala radio-drama  na ovom linku.

Glasanje će trajati čitavog dana, do jedan posle ponoći.

Na Festivalu učestvuje 16 zemalja, sa 40 ostvarenja na 13 svetskih jezika. "Dragi moj lažljivče" je  dramska   adaptacija prepiske nobelovca Džordža Bernarda Šoa i glumice Patrik Kembel, prve zvezde engleske pozorišne scene, čuvene po ulozi Elize Dulitl u Šoovom "Pigmalionu".

Premijera komada bila je u Srpskom narodnom pozorištu  krajem 2014. godine, a u adaptiranoj verziji za radio uloge  tumače, kao i u komadu, dvoje dramskih umetnika – prvaka Drame SNP-a Gordana Đurđević Dimić i Miodrag Petrović, kao i spikerka Radio-televizije Vojvodine  Snežana Živković.

Premijera radio-drame na Prvom programu radija RTV-a bila je 21. januara 2016. Urednica emisije je Mirjana Petrušić, muzički urednik Predrag Jovanović, a delo je tonski uobličio Doru Barbulov. Radio-dramu Džeroma Kiltija "Dragi moj lažljivče" u režiji Tibora Vajde, koja će nas predstavljati na Festivalu radio-drame u Engleskoj možete slušati odloženo na našem sajtu na adresi www.rtv.rs.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo