.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Galerija

Trenutno u Poliglotskom Ćošetu

06.02.2015.

   Kada je reč o samom izložbenom prostoru ovog interesantnog mesta, Ljiljana Kosijer, koja je i bibliotekarka u Ćošetu, kaže da su Novosađani redovni posetioci svih programa i izložbi u velikom jer se nudi interesantno koncipiran i nesvakidašnji program.

.

   Izložbeni prostor ogranka Gradske biblioteke „Anica Savić Rebac“ popularno Poliglotsko ćoše trenutno je posvećen umetničkim radovima čuvenog indijskog pesnika Rabindranata Tagorea. Izložba je nedavno otvorena, a Novi Sad je posetila i ambasadorka Indije Narinder Čauhan.

   Predstavljene su digitalne fotografije umetničkih dela ovog nobelovca, a kako kaže moderatorka programa najposećenijeg ogranka gradske biblioteke Ljiljana Kosijer, Ćoše je bilo prepuno zainteresovanih Novosađana koji su na ovaj način pokazali koliki je značaj ovog pesnika u Srbiji.

   "Na samoj večeri otvaranja ovaj ogranak je bio veoma živ i sa puno posetilaca i to baš kad je bio Dan grada. Velika posećenost u ovom ogranku je baš tako pokazala kolika zainteresovanost građana za ovu izložbu", rekla je Kosijer. 

   Izložba se i dalje posećuje uprkos tome što ogranak ima specifično radno vreme, koje se uvek može proveriti i na Fejsbuk stranici, a izložba je otvorena do 13. februara.

   Kada je reč o samom izložbenom prostoru ovog interesantnog mesta, Ljiljana Kosijer, koja je i bibliotekarka u Ćošetu, kaže da su Novosađani redovni posetioci svih programa i izložbi u velikom broju jer se nudi interesantno koncipiran i nesvakidašnji program.

   Zainteresovani svakog poslednjeg petka u mesecu mogu da razgovaraju na ruskom i o ruskoj istoriji, dok je nedavno veliku pažnju privukla egzibicija – Tradicija kulture sipanja kineskog čaja. Sve događaje u ovom nesvakidašnje popularnom mestu kulture možete pratiti na sajtu Gradske biblioteke ali i na Fejsbuk stranici Poliglotskog ćošeta.

Nataša Šaru

.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
.
Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada…
.
Radionica "Kolektivno ostvarivanje prava autora" biće održana u četvrtak 9. maja od 18 časova u dvorcu Eđšeg. Radionica je namenjena…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?