...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Galerija

Trenutno u Poliglotskom Ćošetu

06.02.2015.

   Kada je reč o samom izložbenom prostoru ovog interesantnog mesta, Ljiljana Kosijer, koja je i bibliotekarka u Ćošetu, kaže da su Novosađani redovni posetioci svih programa i izložbi u velikom jer se nudi interesantno koncipiran i nesvakidašnji program.

.

   Izložbeni prostor ogranka Gradske biblioteke „Anica Savić Rebac“ popularno Poliglotsko ćoše trenutno je posvećen umetničkim radovima čuvenog indijskog pesnika Rabindranata Tagorea. Izložba je nedavno otvorena, a Novi Sad je posetila i ambasadorka Indije Narinder Čauhan.

   Predstavljene su digitalne fotografije umetničkih dela ovog nobelovca, a kako kaže moderatorka programa najposećenijeg ogranka gradske biblioteke Ljiljana Kosijer, Ćoše je bilo prepuno zainteresovanih Novosađana koji su na ovaj način pokazali koliki je značaj ovog pesnika u Srbiji.

   "Na samoj večeri otvaranja ovaj ogranak je bio veoma živ i sa puno posetilaca i to baš kad je bio Dan grada. Velika posećenost u ovom ogranku je baš tako pokazala kolika zainteresovanost građana za ovu izložbu", rekla je Kosijer. 

   Izložba se i dalje posećuje uprkos tome što ogranak ima specifično radno vreme, koje se uvek može proveriti i na Fejsbuk stranici, a izložba je otvorena do 13. februara.

   Kada je reč o samom izložbenom prostoru ovog interesantnog mesta, Ljiljana Kosijer, koja je i bibliotekarka u Ćošetu, kaže da su Novosađani redovni posetioci svih programa i izložbi u velikom broju jer se nudi interesantno koncipiran i nesvakidašnji program.

   Zainteresovani svakog poslednjeg petka u mesecu mogu da razgovaraju na ruskom i o ruskoj istoriji, dok je nedavno veliku pažnju privukla egzibicija – Tradicija kulture sipanja kineskog čaja. Sve događaje u ovom nesvakidašnje popularnom mestu kulture možete pratiti na sajtu Gradske biblioteke ali i na Fejsbuk stranici Poliglotskog ćošeta.

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo