.
Trenutno
Škripa
 Dušan Majkić
Kultura / Galerija

Ljubljana: Fotografski konkurs

09.08.2015.

"Photon – centar za savremenu fotografiju" iz Ljubljane, objavio je konkurs "Različiti svetovi" (Different Worlds. Young Contemporary Photography) za učešće mladih umetnika iz regiona koji se bave savremenom fotografijom na grupnoj izložbi koja će biti organizovana krajem 2015. u Ljubljani.

.

Konkurs je otvoren za umetnike do 35 godina (uključujući one koji su rođeni 1980) koji žive i rade u zemljama Zapadnog Balkana/bivše Jugoslavije ili su iz tih zemalja, a žive i rade u inostranstvu.

Svoje radove mogu prijaviti i studenti i diplomci fakulteta za umetnost, fotografiju ili drugih akademija, kao i umetnici koji nemaju formalno obrazovanje, a aktivni su u polju savremene fotografije, prenosi portal najstudent.com.

Konkurs nema unapred određenu temu. Prihvatljivi su radovi koji pripadaju širokom spektru fotografskih i sa fotografijom povezanih praksi (fotografija, foto-montaža, foto-kolaž, foto-instalacija, aproprijacija pronađenih fotografija...).

Umetnike koji će učestvovati na grupnoj izložbi u Ljubljani odabraće nezavisni i međunarodni žiri koji čine Miha Colner ("Photon", Ljubljana), Susanne Gamauf (Fotogalerie Wien, Beč) i Gabriella Uhl (nezavisni kustos, Budimpešta).

Svaki autor može prijaviti najviše dva odvojena projekta. Detaljnije informacije o načinu prijave i slanja radova mogu se pronaći na sajtu "Photona". 

Konkurs je otvoren do 28. septembra. Aplikanti će biti obavešteni o rezultatima do 10. oktobra.

Žiri će odabrati desetoro umetnika za izložbu u Ljubljani, od kojih će tri najbolja biti obimnije predstavljeni u "Photonu", dok će radovi ostalih biti izloženi u "Kamera galeriji" u "Kinu Šiška".

Izložba u "Photonu" i "Kinu Šiška" biće otvorena od 30. novembra do 11. decembra.

Izvor: RTV

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?