...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Kultura / Galerija

Izložba "Mreža" u Rektoratu sutra

13.03.2015.

   Izložba radova"Mreža - arhitektura&mediji&tehnologija" će biti otvorena sutra, 14. marta, u 19 časova u centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu i trajaće tri sata. Ali, to nije sve.

.

   Ideja izložbe je spajanje tri naizgled različite stvari - medija, arhitekture i tehnologije.

   "Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da vide veliki broj prostornih instalacija i maketa koje su radili studenti prethodnih godina", objašnjava Saša Medić, jedna od organizatorki izložbe.

   "Saša Tkačenko je beogradski vizuelni umetnik koji će svoj rad predstaviti na fasadi Rektorata, pa će zgrada dobiti novi karakter", objašnjava Medićeva.

   Projekat Mreža  ima i prateći program koji će trajati do 19. marta. Tako će 17. marta u 17h biti održan okrugli sto pod nazivom "Umetnost, arhitektura i medijska (ne)kultura" u amfiteataru AH1B na FTN-u (Departman za arhitekturu i urbanizam), a u planu su i različite radionice. Takođe, svoje radove će predstaviti i italijanski arhitekta Paolo Desideri koji će održati i predavanje.

   Organizatori izložbe su Kabinet 505, Departman za arhitekturu i urbanizam u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Univerzitet u Novom Sadu. Detaljniji raspored dešavanja i učesnika možete pronaći na njihovoj fejsbuk stranici.

L.R.

 

 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Pena dana"

Novosadska rediteljka Milana Nikić, koja se i sama bavi pisanjem, preporučila nam je ljubavni roman poznatog autora Borisa Vijana.

.

Oprezno i uz filmove na otvorenom

Jedna od mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa bilo je zatvaranje bioskopskih dvorana. Bioskopi su i dalje zatvoreni, međutim, sve…

.

Vredi pročitati: "Ne daj mi nikada da odem"

Beogradska muzičarka Suzana Sumrah objavila je nedavno "Bird Bourgeois", svoj prvi solo album minimalističkog pristupa, koji se nesumljivo razlikuje od rada sa…

.

Ko je naručio Dizni papazjaniju sa svim prilozima

Britanskom sjajnom glumcu Kenetu Brani ne da se prosto da režira kvalitetan film poslednjih godina. U ovoj dekadi gledali smo…

.

Neizvesno da li se prestonica kulture pomera za godinu dana

Novi Sad je proglašen za jednu od tri Evropske prestonice kulture (EPK) u 2021. godini. Osim titule, ovo zvanje podrazumeva…

.

"Da 5 bloods" u ratu koji nikada ne prestaje

Svež Netflixov biser, film "Da 5 bloods" Spajka Lija počinje govorom Muhameda Alija o tome kako ne želi da ratuje…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo