.
Trenutno
Danube Streamwaves
 Dušan Majkić & Predrag Novković
Kultura / Galerija

Izložba "Mreža" u Rektoratu sutra

13.03.2015.

   Izložba radova"Mreža - arhitektura&mediji&tehnologija" će biti otvorena sutra, 14. marta, u 19 časova u centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu i trajaće tri sata. Ali, to nije sve.

.

   Ideja izložbe je spajanje tri naizgled različite stvari - medija, arhitekture i tehnologije.

   "Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da vide veliki broj prostornih instalacija i maketa koje su radili studenti prethodnih godina", objašnjava Saša Medić, jedna od organizatorki izložbe.

   "Saša Tkačenko je beogradski vizuelni umetnik koji će svoj rad predstaviti na fasadi Rektorata, pa će zgrada dobiti novi karakter", objašnjava Medićeva.

   Projekat Mreža  ima i prateći program koji će trajati do 19. marta. Tako će 17. marta u 17h biti održan okrugli sto pod nazivom "Umetnost, arhitektura i medijska (ne)kultura" u amfiteataru AH1B na FTN-u (Departman za arhitekturu i urbanizam), a u planu su i različite radionice. Takođe, svoje radove će predstaviti i italijanski arhitekta Paolo Desideri koji će održati i predavanje.

   Organizatori izložbe su Kabinet 505, Departman za arhitekturu i urbanizam u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Univerzitet u Novom Sadu. Detaljniji raspored dešavanja i učesnika možete pronaći na njihovoj fejsbuk stranici.

L.R.

 

 

.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?