...
TRENUTNO11:00 - 12:00Pop up

Kultura / Galerija

Izložba Dubravke Lazić "LenkPlay"

07.02.2018.

U Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića, u petak 9.  februara biće otvorena izložba umetničkih radova različitih likovnih tehnika Dubravke Lazić pod nazivom "Odrastanje – LenkPlay".

.

Na izložbi će biti izložene analogne crno bele fotografije, fotogrami, kombinovane tehnike i digitalni printovi. Serijal se nadovezuje na prethodnu samostalnu izložbu radova "Lenogrami" iz 2011. godine i predstavlja kontinuirano praćenje odrastanja deteta.

S tim u vezi, radovi su skup interpretacija različitih osećanja koja ilustruju proces odrastanja i intervenciju autorke na njegove komponente (dokument, igra).

Dubravka Lazić diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a doktorirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu iz uže naučne oblasti Filmologija.

Od 1998. godine je zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Autor je brojnih samostalnih i učesnik grupnih izložbi u zemlji i u inostranstvu.

U okviru rada na Akademiji umetnosti u Novom Sadu radila je kao šef katedre za Nove likovne medije i Fotografiju (2007-2012) i kao prodekan za umetnički rad (od 2012). Predsednik je Stručnog veća za humanističke nauke i umetnost Univerziteta u Novom Sadu.

Otvaranje izložbe je u 19 časova.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo