...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Galerija

Istetovirajte digitalne ilustracije

05.06.2015.

Bezimena izložba digitalnih ilustracija vizuelnog umetnika Vukašina Šoća (27) otvorena je u tattoo klubu "Tattoo spot Chicken Leg" (Zmaj Jovina 18). Ulaz je besplatan.

.

"Izložba nema naziv iz prostog razloga što nije planirana, već je ovo skup prijatelja i kolega. Iskoristio sam priliku da svoje radove koje stvaram u slobodno vreme iz lične potrebe da se izrazim, a koje sam postavio na svom blogu, izložim u drugačijoj formi u Oskarovom prostoru koji se meni dopao", objašnjava Vukašin, koji je završio osnovne i master studije na Akademiji lepih umetnosti u Novom Sadu, na odseku za nove likovne medije.

2 jpg

Ovo nije njegova prva samostalna izložba. Do sad je izlagao u Srbiji i u inostranstvu, iako se ranije više fokusirao na video umetnost.

"Radovi su nastali u interesantnoj aplikaciji, rađeni slobodnom rukom na tablet računaru, pa je zanimljiv spoj različitih medija", kaže umetnik čije radove možete pogledati na njegovom blogu "Dečak na baterije".

Ideje crpi prvenstveno iz svog posla, budući da se bavi dizajnom video igara. Svaki put kada mu padne nešto na pamet, a to ne može da iskoristi na poslu, pribeleži i skicira u svojoj aplikaciji, a potom objavi na blogu.

3 jpg

"Pokušavam da uvek provučem dozu humora ili jednostavnih, na oko dopadljivih vizuelnih prikaza i opisao bih ih kao male šaljive priče".

Izložba traje i sledeće nedelje, od ponedeljka do petka, od 10 do 16 časova. Ukoliko vam se neki od radova svidi, svakako da ga možete i - istetovirati.

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo