...
TRENUTNO14:00 - 15:00Bluegrass

Kultura / Galerija

Istetovirajte digitalne ilustracije

05.06.2015.

Bezimena izložba digitalnih ilustracija vizuelnog umetnika Vukašina Šoća (27) otvorena je u tattoo klubu "Tattoo spot Chicken Leg" (Zmaj Jovina 18). Ulaz je besplatan.

.

"Izložba nema naziv iz prostog razloga što nije planirana, već je ovo skup prijatelja i kolega. Iskoristio sam priliku da svoje radove koje stvaram u slobodno vreme iz lične potrebe da se izrazim, a koje sam postavio na svom blogu, izložim u drugačijoj formi u Oskarovom prostoru koji se meni dopao", objašnjava Vukašin, koji je završio osnovne i master studije na Akademiji lepih umetnosti u Novom Sadu, na odseku za nove likovne medije.

2 jpg

Ovo nije njegova prva samostalna izložba. Do sad je izlagao u Srbiji i u inostranstvu, iako se ranije više fokusirao na video umetnost.

"Radovi su nastali u interesantnoj aplikaciji, rađeni slobodnom rukom na tablet računaru, pa je zanimljiv spoj različitih medija", kaže umetnik čije radove možete pogledati na njegovom blogu "Dečak na baterije".

Ideje crpi prvenstveno iz svog posla, budući da se bavi dizajnom video igara. Svaki put kada mu padne nešto na pamet, a to ne može da iskoristi na poslu, pribeleži i skicira u svojoj aplikaciji, a potom objavi na blogu.

3 jpg

"Pokušavam da uvek provučem dozu humora ili jednostavnih, na oko dopadljivih vizuelnih prikaza i opisao bih ih kao male šaljive priče".

Izložba traje i sledeće nedelje, od ponedeljka do petka, od 10 do 16 časova. Ukoliko vam se neki od radova svidi, svakako da ga možete i - istetovirati.

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Sex education: Baklja za teranje mraka zatucanosti

Žanr: komedija Režija: Lori Nan Stars: Asa Baterfild, Džilian Anderson, Nkuti Gatva, Ema Mekej

.

Pričajmo o filmu

U moru mejnstrim sadržaja na Jutjubu, pre nekoliko meseci pojavio se i kanal koji odudara od takvog sadržaja. Student srpskog…

.

Vredi pročitati: "Film i filozofija"

Branislav Aleksić, student srpske književnosti i osnivač jutjub kanala Filmadžija koji se bavi filmskim recenzijama, preporučio nam je knjigu Dominika…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Grad u kome i dalje živi pank

Hrvatski grad Rijeka, uz irski Galvej, ove godine nosi titulu Evropske prestonice kulture. Novosadska novinarka Milana Milovanov bila je na nedavnoj…

.

Atila Antal: Povezane vizije

Nakon završenih studija režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i mastera u Beogradu, Atila Antal uskoro brani svoju doktorsku…

  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 IN teen

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo