.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Galerija

Istetovirajte digitalne ilustracije

05.06.2015.

Bezimena izložba digitalnih ilustracija vizuelnog umetnika Vukašina Šoća (27) otvorena je u tattoo klubu "Tattoo spot Chicken Leg" (Zmaj Jovina 18). Ulaz je besplatan.

.

"Izložba nema naziv iz prostog razloga što nije planirana, već je ovo skup prijatelja i kolega. Iskoristio sam priliku da svoje radove koje stvaram u slobodno vreme iz lične potrebe da se izrazim, a koje sam postavio na svom blogu, izložim u drugačijoj formi u Oskarovom prostoru koji se meni dopao", objašnjava Vukašin, koji je završio osnovne i master studije na Akademiji lepih umetnosti u Novom Sadu, na odseku za nove likovne medije.

2 jpg

Ovo nije njegova prva samostalna izložba. Do sad je izlagao u Srbiji i u inostranstvu, iako se ranije više fokusirao na video umetnost.

"Radovi su nastali u interesantnoj aplikaciji, rađeni slobodnom rukom na tablet računaru, pa je zanimljiv spoj različitih medija", kaže umetnik čije radove možete pogledati na njegovom blogu "Dečak na baterije".

Ideje crpi prvenstveno iz svog posla, budući da se bavi dizajnom video igara. Svaki put kada mu padne nešto na pamet, a to ne može da iskoristi na poslu, pribeleži i skicira u svojoj aplikaciji, a potom objavi na blogu.

3 jpg

"Pokušavam da uvek provučem dozu humora ili jednostavnih, na oko dopadljivih vizuelnih prikaza i opisao bih ih kao male šaljive priče".

Izložba traje i sledeće nedelje, od ponedeljka do petka, od 10 do 16 časova. Ukoliko vam se neki od radova svidi, svakako da ga možete i - istetovirati.

Lea Radlovački

.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
.
Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada…
.
Radionica "Kolektivno ostvarivanje prava autora" biće održana u četvrtak 9. maja od 18 časova u dvorcu Eđšeg. Radionica je namenjena…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?